Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Ενημερωτικό Δελτίο

 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 30/03/2018

 
Συμμετοχή του Σωματείου στην απεργιακή διαδήλωση των εκπαιδευτικών 30/3/2018.

 

Χαιρετίζουμε τους 90 συνολικά συναδέλφους που έλαβαν μέρος στην Εκλογική - Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που διεξήχθη την Παρασκευή 30 Μάρτη.

Σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Παρουσιάστηκε αναλυτικός απολογισμός της δράσης του Σωματείου από τις 26/02/2018 έως και σήμερα και συμπερασματικός απολογισμός δράσης της Διοίκησης του Σωματείου από τον  Ιούλη 2016 οπότε και ανέλαβε καθήκοντα το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Ακολούθησε συζήτηση επίκαιρων θεμάτων σχετικά με τη δράση του Σωματείου, τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας και την απλήρωτη εργασία, ειδικότερα για την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων των απολυμένων καθαριστών σε ορισμένες υπηρεσίες. Συζητήθηκε το προβληματικό κλίμα που επικρατεί στην ΕΦΑ Φωκίδας (απλήρωτοι εργαζόμενοι, τρομοκρατία της εργοδοσίας) και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί επιτόπια παρέμβαση του Σωματείου στους Δελφούς. Έγινε ενημέρωση από τη σύσκεψη συντονισμού συμβασιούχων που οργάνωσε το Σωματείο την 27η Απρίλη και για τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του Δημοσίου. Προτάθηκε η συμμετοχή του Σωματείου στην απεργιακή διαδήλωση των εκπαιδευτικών την ίδια μέρα στις 13:30 στα Προπύλαια.

2. Παρουσιάστηκε η Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής για τα οικονομικά πεπραγμένα της απελθούσας Διοίκησης. Η έκθεση εγκρίθηκε με 87 ψήφους υπέρ και 3 λευκά. (Το κείμενο της Έκθεσης θα το βρείτε εδώ)

3. Κατατέθηκε μία (1) πρόταση για τον ορισμό της ημερομηνίας πραγματοποίησης εκλογών και αρχαιρεσιών ανάδειξης των συλλογικών οργάνων και των αντιπροσώπων για τα δευτεροβάθμια όργανα με προτεινόμενη ημερομηνία την Παρασκευή 1 Ιούνη. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

4. Εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε.): Με ομόφωνη απόφαση του σώματος, καθώς οι υποψήφιοι για την Κ.ΕΦ.Ε. ήταν 8 όσα και τα μέλη της, η εκλογή πραγματοποιήθηκε με φανερή ψηφοφορία. Στη συνέχεια τα μέλη της Κ.ΕΦ.Ε. εκλέχθηκαν ομόφωνα από το σώμα. (Το πλήρες κείμενο του Πρακτικού Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της Κ.ΕΦ.Ε. έχει αναρτηθεί στο site, θα το βρείτε εδώ)

Οι ψηφοφορίες πραγματοποιήθηκαν με ανάταση χειρός.

Με το πέρας των εργασιών της Συνέλευσης μπλοκ του Σωματείου συμμετείχε στην απεργιακή διαδήλωση των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια και πορεύτηκε μαζί με τους αναπληρωτές δασκάλους, καθηγητές και φοιτητές στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα αναλυτικά πρακτικά της Συνέλευσης βρίσκονται στο γραφείο του Σωματείου μας, στη διάθεση κάθε συναδέλφου.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Αντώνης Σκαρπέλης

Γενικός Γραμματέας


 


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι