Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  -  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αθήνα,  23  - 03 -2018

 

Αποπληρωμή των δεδουλευμένων
στους απολυμένους καθαριστές-στριες

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ καταγγέλλει την αναλγησία και αναισθησία που επιδεικνύουν φορείς, υπηρεσίες και πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. απέναντι στους απολυμένους παρατασιούχους καθαριστές.

Φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α. χρωστούν ακόμα τα δεδουλευμένα τους από τον Ιούλιο 2017 και δεν τα καταβάλλουν με το έτσι θέλω και προσωπική ευθύνη των προϊσταμένων και διευθυντών τους. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις ΕΦΑ Ιωαννίνων, ΕΦΑ Ηλείας (Αρχαία Ολυμπία) και ΕΦΑ Καβάλας.
Ιδιαίτερα στην ΕΦΑ Καβάλας η προϊστάμενη Δαδάκη αρνείται να πληρώσει και τα δεδουλευμένα του μήνα Δεκέμβρη 2016 τα οποία χρωστάει στους καθαριστές!
Επιπλέον, με ευθύνη των προϊσταμένων τους, η ΕΦΑ Πειραιά δεν έχει καταβάλει την αποζημίωση του Δεκέμβρη 2017 καθώς και την αναλογία των εξαιρέσιμων στους απολυμένους καθαριστές και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τους χρωστά τις πέραν του πενθημέρου αμοιβές από τον Αύγουστο 2017.
Σημειώνουμε με έμφαση ότι όλα τα χρηματικά ποσά που αφορούν τις παραπάνω αποζημιώσεις και δεδουλευμένα είναι εγκεκριμένα και πιστωμένα στους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι τα παρακρατούν παρατύπως μη αποδίδοντάς τα στους εργαζομένους!
Ταυτόχρονα, ο εμπαιγμός συνεχίζεται, καθώς καθυστερούν χαρακτηριστικά οι προκηρύξεις 18μηνης διάρκειας στην καθαριότητα, αφήνοντας εκδικητικά τους απολυμένους συναδέλφους καθαριστές εκτός εργασίας.

Καλούμε τις ανωτέρω διευθύνσεις των φορέων να αναλάβουν τις ευθύνες τους καθώς και την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα και να αναλάβει δράση ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Απαιτούμε:

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των απολυμένων καθαριστών-στριών.
Άμεση προκήρυξη των θέσεων εργασίας 18μηνης διάρκειας στην καθαριότητα.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης ΣκαρπέληςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι