Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 26/02/2018

 

Χαιρετίζουμε τους 135 συνολικά συναδέλφους που έλαβαν μέρος στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που διεξήχθη τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη και συνέβαλαν αποφασιστικά σε μια ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση για την καταγραφή των προβλημάτων και τον προγραμματισμό αγωνιστικής δράσης του Σωματείου.

Τη συνέλευση χαιρέτισαν οι συνάδελφοι Δημήτρης Κουφοβασίλης από το Σύλλογο Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Κώστας Τουλγαρίδης από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Καλόγηρος από το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και Θωμάς Μπουγιέλης από τη ΔΑΣ-ΥΠΠΟ.

Παρουσιάστηκε αναλυτικός απολογισμός της δράσης του Σωματείου από τον Οκτώβρη 2017 έως και σήμερα και στη συνέχεια ακολούθησαν 18 παρεμβάσεις σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Η έντονη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη λειτουργία και δράση του σωματείου, τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας, το συντονισμό με τα υπόλοιπα κομμάτια του εργατικού κινήματος, τα θέματα μητρότητας, ισονομίας, επιδομάτων και κωδικών ενσήμων, καθώς και κεντρικά ζητήματα του εργατικού κινήματος, σε πνεύμα κριτικής και αυτοκριτικής αλλά και αποφασιστικότητας και συσπείρωσης. Επίσης προτάθηκε η εμβάθυνση του συντονισμού δράσης του Σωματείου με τον ΣΕΚΑ.

Εκτός ημερήσιας διάταξης μπήκαν δύο προτάσεις:

1. Ψήφισμα αλληλεγγύης σε απολυμένη έγκυο συνάδελφο από τη ΜΚΟ Praksis, ύστερα από κάλεσμα του Σωματείου Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ. Η συνάδελφος απολύθηκε από την εργοδοσία ύστερα από την επιστροφή της από την άδεια μητρότητας και κατέθεσε αγωγή. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

2. Αίτημα διαγραφής από τα μητρώα του Σωματείου του μέλους Ανδρέα Γιαννόπουλου που εστάλη από τον ίδιο τον συνάδελφο. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Σχετικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Συμμετοχή του Σωματείου στην αντιρατσιστική – αντιφασιστική διαδήλωση στις 17 Μάρτη στην Ομόνοια. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

2. Συμμετοχή του Σωματείου στην απεργία Σωματείων στις 14 Μάρτη με αίτημα Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και 751 ευρώ κατώτατο μισθό. Υπερψηφίστηκε από το σώμα με πλειοψηφία.

3. Εξουσιοδότηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου για οργάνωση απεργίας σε συντονισμό με άλλα Σωματεία συμβασιούχων και την ΠΟΕΙΔΔ για διεκδίκηση νομοθετικής ρύθμισης περί μονιμοποίησης συμβασιούχων και μόνιμες προσλήψεις, με συγκέντρωση στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

4. Ορισμός ημερομηνίας της Εκλογοαπαλογιστικής Συνέλευσης του Σωματείου. Πρόταση για την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018. Ορισμός πραγματοποίησης των εκλογών για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης του Σωματείου εντός του Μαΐου 2018. Υπερψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Οι ψηφοφορίες πραγματοποιήθηκαν με ανάταση χειρός.

Eπίσης, στη Συνέλευση έγινε ενημέρωση των συμμετεχόντων για το περιεχόμενο της αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε το ΚΚΕ στις 27/2 στο Σύνταγμα.

Τονίστηκε, τέλος, η ανάγκη συσπείρωσης των μελών στο Σωματείο μας, η ανάληψη πρωτοβουλιών από όλα τα μέλη και η αναγκαιότητα μαζικής συμμετοχής στις δράσεις του Σωματείου.

Τα αναλυτικά πρακτικά βρίσκονται στο γραφείο του Σωματείου μας και είναι διαθέσιμα σε κάθε συνάδελφο.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Αντώνης Σκαρπέλης
Γεν. ΓραμματέαςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι