Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

Αθήνα,  23 - 02 -2018

 

Ανταπόκριση από τη χθεσινή
απεργιακή κινητοποίηση
του ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟ


Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και όσους είχαν την επιχειρησιακή και πολιτική ευθύνη εκ μέρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την απαράδεκτη εικόνα που αντίκρισαν τα μέλη του τη στιγμή που κατέφτασαν συντεταγμένα με το πανό τους στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. Κλειστή πόρτα και ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατεταγμένη εμπρός και πίσω από την είσοδο του Υπουργείου, η οποία απαγόρευε στους απεργούς και τους εκπροσώπους τους την είσοδο. Αντιλαμβανόμαστε ότι η δράση του Σωματείου μας πιθανώς να ενοχλεί και ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε.

Καταγγέλλουμε το γεγονός της (τυχαίας άραγε;) απουσίας τής Προέδρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσής μας στα κεντρικά του ΤΑΠ, αλλά και την απουσία τής Υπουργού ΠΟ.Α. και του διευθυντή του γραφείου της την ώρα που φτάσαμε στο Υπουργείο.

Το Σωματείο μας και αντιπροσωπεία των εργαζομένων κατάφεραν να συναντήσουν και να εκθέσουν τις θέσεις και προτάσεις μας στην Πρόεδρο του ΤΑΠ και σε εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Α. για να εισπράξουμε εκθέσεις αοριστολογίας με τις οποίες πετάνε το μπαλάκι ο ένας στον άλλον. Το γεγονός παραμένει ότι από την επόμενη εβδομάδα, και εν μέσω τουριστικής περιόδου και διευρυμένου ωραρίου αρχαιολογικών χώρων και Μουσείων, 200 συνάδελφοί μας θα πεταχτούν στην ανεργία και το ΤΑΠ θα μείνει χωρίς προσωπικό. Καλούμε την Πρόεδρο του ΤΑΠ Α. Χατζηπέτρου και την Υπουργό ΠΟ.Α. Λ. Κονιόρδου, έστω και τώρα, να δώσουν λύση, ειδάλλως θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για την υπολειτουργία του Ταμείου.

Καταγγέλλουμε, τέλος, την κυβερνητική πολιτική που, ενώ από τη μία επαίρεται για την τακτοποίηση της λειτουργίας του Δημοσίου και για τα εργατικά δικαιώματα, την  ίδια στιγμή, ακολουθώντας σκληρή πολιτική λιτότητας, αφήνει τεράστια κομμάτια του Δημοσίου υποστελεχωμένα, εις βάρος του κόσμου της εργασίας και του δημοσίου συμφέροντος. Προειδοποιούμε ότι ενδεχόμενη είσοδος ιδιωτών και εργολάβων σε υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. για την κάλυψη των αναγκών του θα μας βρει ανυποχώρητα απέναντί της.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συσπείρωση στο Σωματείο και μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας τη Δευτέρα 26/2 στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης ΣκαρπέληςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι