Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Όλες και όλοι
στην Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη

&

στην Παναττική στάση εργασίας στις 15 Δεκέμβρη 10:30 - 13:30
και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Υπ. Οικ. (Νίκης & Ερμού)

 

 

Ο νέος προϋπολογισμός λιτότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τη λιτότητα και τις μνημονιακές περικοπές. Για να βγει το ματωμένο πλεόνασμα 3,5%, δίνουν 6 δισ. για τόκους στους τραπεζίτες και τους δανειστές την ίδια στιγμή που κόβουν 2 δισ. κρατικών δαπανών, προβλέπουν 2 δισ. επιπλέον έσοδα από φόρους και 2,7 δισ. από το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Ταυτόχρονα συνεχίζεται το πάγωμα των προσλήψεων. Ο προγραμματισμός της κυβέρνησης αφορά μόλις 2.000 μόνιμες προσλήψεις πανελλαδικά σε ολόκληρο το Δημόσιο το 2018, συνεχίζοντας την κάλυψη των ελλείψεων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, παρατείνοντας την ομηρία των συμβασιούχων. Επιχειρούν να μετατρέψουν σε κανονικότητα την πολιτική διάλυσης Δήμων, Σχολείων, Νοσοκομείων, την πολιτική που αφήνει πίσω της νεκρούς στις εργατογειτονιές όπως στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο της «3ης αξιολόγησης» προχωρά σε νέες αντεργατικές επιθέσεις επιχειρώντας να περιορίσει το δικαίωμα στην απεργία στα πρωτοβάθμια σωματεία, τις οργανώσεις βάσης της εργατικής τάξης, ταυτόχρονα με τη νομοθέτηση προβλέψεων υπέρ της εργοδοσίας στις περιπτώσεις εργατικού ατυχήματος. Έπειτα από τη γενική κατακραυγή πήραν πίσω την τροπολογία που προσπάθησαν να καταθέσουν νύχτα (στην κυριολεξία) στη Βουλή. Με τον ανυποχώρητο αγώνα μας να τους αναγκάσουμε να μην την ξαναφέρουν.

Απέναντι σε αυτόν τον κατήφορο υπάρχει εναλλακτική. Κλιμάκωση των εργατικών αγώνων για να μην περάσει η νέα συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών. Μαζικές προσλήψεις και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τους τραπεζίτες. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους. Σύγκρουση με Ευρωζώνη και Ε.Ε. Για ένα μέλλον πέρα από την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανεργατική Απεργία και στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας για τη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος και την απόδοση ίδιων δικαιωμάτων στους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ.Α. με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών την 15η Δεκέμβρη, ημέρα προγραμματισμένης συνάντησης αντιπροσώπων του Σωματείου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για την ίδια εργασία.
Διεύρυνση των εργασιακών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Όχι στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο.

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Αντώνης Σκαρπέλης  


 


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι