Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ακούμε αυτές τις μέρες στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα, διάφορους να λένε ότι ο πόλεμος επισκιάζει τα πάντα. Το αντίθετο γίνεται. Ο πόλεμος φέρνει στην επιφάνεια, πιο καθαρά, όλα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά στρώματα. Οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα και φέρνει σε πρώτο πλάνο νέους μεγάλους κινδύνους από την εμπλοκή της χώρας μας. Εμπλοκή που βαθαίνει όλο και περισσότερο καθώς καμία κυβέρνηση διαχρονικά δεν αμφισβήτησε τα αιμοσταγή σχέδια του ΝΑΤΟ ανά την υφήλιο, αντιθέτως, όλες τα στήριξαν και τα ενίσχυσαν με αποστολές πολεμικού υλικού και στρατιωτών, όπως ακριβως συνεβη και στην περιπτωση της Ουκρανιας.

 

Πληρώνουμε 5 δισ. ευρώ το χρόνο, στέλνουμε στρατιωτικές αποστολές έξω από τα σύνορα, πληρώνουμε δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για να ανεβαίνει και να στηρίζεται η πολεμική επιχειρησιακή ικανότητα των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, σε βάρος της ασφάλειας και ενάντια στα συμφέροντα του λαού μας. Όμως ούτε ευρώ δεν περισσεύει για τις ανάγκες των εργαζομένων για Υγεία, Πολιτισμό, ενίσχυση του εισοδήματος, για ελάφρυνση της φορολογίας. 

 

Σήμερα, φωτίζονται ακόμη περισσότερο οι αιτίες για τις οποίες γίνονται οι πόλεμοι.

Παρά τα διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούν τα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, για να δικαιολογηθούν οι πόλεμοι, οι βομβαρδισμοί και οι επεμβάσεις δεν μπορούν να κρύψουν τη μεγάλη αλήθεια: Τόσο ο σημερινός πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, όσο και οι προηγούμενοι πόλεμοι και οι επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, γίνονται για έναν λόγο… το κέρδος, για να βάλουν στο χέρι πλουτοπαραγωγικές πηγές, για να ελέγξουν δρόμους μεταφοράς και να διευρύνουν τις σφαίρες επιρροής του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου.

 

Οι λαοί πληρώνουν τα σπασμένα. Κερδισμένοι βγαίνουν οι πετρελαιάδες, οι έμποροι όπλων, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές. Οι λαοί πληρώνουν τους πολέμους με τη ζωή τους. Εμείς δεν διαλέγουμε το ένα ή το άλλο στρατόπεδο ληστών. Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Έχουν όμως να κερδίσουν πολλά, αν δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στις αιτίες που γεννούν τους πολέμους που συνθλίβουν τις ανάγκες τους. Όλα όσα δημιουργούν αυτήν τη βαρβαρότητα, είτε έχουμε ανάπτυξη, είτε μνημόνια, είτε κρίση.. ο λογαριασμός έρχεται πάντα στο φτωχό λαό.

 

Ο πόλεμος οξύνει όλα τα προβλήματα. Το πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα έχει φτάσει σήμερα στον θεό και κατατρώει το εισόδημα. Ο μισθός δεν φτάνει ούτε για «ζήτω». Η θέρμανση για τις οικογένειές μας, που και πριν από τον πόλεμο έμοιαζε με είδος πολυτελείας, τώρα είναι μακρινό όνειρο με το πετρέλαιο να έχει φτάσει στο 1,70 ευρώ, το αέριο να έχει αυξηθεί 500-600% και να ακριβαίνει συνεχώς, γεμίζοντας με τεράστια κέρδη τις τσέπες των επιχειρηματιών της Ενέργειας. Δεν συζητάμε για τα καύσιμα. Την απάντηση την έδωσαν οι κυβερνώντες με τα «παπαγαλάκια» τους, ότι είναι μόνο για τους πλούσιους.

 

Όλα έχουν πάρει τον ανήφορο, όλα τα προβλήματα οξύνονται, οι κίνδυνοι μεγαλώνουν κι εμείς βρισκόμαστε πάντοτε στο αέρα, χωρίς καν εξασφαλισμένη τη δουλειά μας. Εμείς το «έκτακτο προσωπικό» δουλεύουμε δεκαετίες τώρα ως τέτοιο στο ΥΠΠΟ, με ελαστικές μορφές εργασίας με συμβάσεις ακόμη και των 30 ημερών, με τους μισθούς μας να είναι καθηλωμένοι, να έχουμε σχεδόν ξεχάσει ότι υπήρξε 13ος και 14ος μισθός, χωρίς ανθυγιεινό επίδομα, με ανεπαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

 

Γιατί ο αγώνας για:

§  Απεμπλοκή τώρα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές αποστολές.

§  Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις.

 

Πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα για:

§  Μονιμοποίηση των συμβασιούχων

§  Στήριξη του λαϊκού εισοδήματος: αύξηση μισθών, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, απόδοση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

§  Να μπορούμε να έχουμε θέρμανση για την οικογένειά μας, ηλεκτρικό ρεύμα, να μπορούμε να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και να γεμίζουμε το καλάθι με τα προϊόντα που έχουμε ανάγκη που τώρα τα διαγράφουμε από τη λίστα γιατί δεν φτάνουν τα λεφτά.

§  Να έχουμε πρόσβαση στη σύνταξη, στην Υγεία, στην Πρόνοια, την περίθαλψη, που ολοένα ορθώνονται περιορισμοί και εμπόδια γιατί αυτό επιβάλλει η κερδοφορία και η χρηματοδότηση από το κράτος στους λίγους.

 

Έχουμε πείρα και καταλαβαίνουμε ότι δεν «βρέχει» λύσεις στα προβλήματα. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις κυβερνήσεις που στηρίζουν μέχρι κεραίας τα συμφέροντα των λίγων, που ορκίζονται στο όνομα του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου. Έχουμε γνωρίσει και τους σημερινούς και τους προηγούμενους και τους παραπροηγούμενους. Όλοι τους λένε ότι αναγνωρίζουν το δίκιο μας, όλοι όμως συμφωνούν στην εκχώρηση δραστηριοτήτων του ΥΠΠΟ σε ιδιώτες για να βγάλουν κέρδος, όλοι συμφωνούν στην διαχρονική απαξίωση του Πολιτισμού, στην τεράστια υποτελέχωση και το αίσχος των ΣΟΧ. Είναι ενδεικτικό ότι στην πρόσφατη συνάντηση που έκανε το Σωματείο με το Υπουργείο δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα απέναντι στα αιτήματα εκατοντάδων εργαζομένων του κλάδου!

Βασιζόμαστε στις δικές μας πλάτες. Στον αγώνα μας, που θα τον κλιμακώσουμε. Στη μεγάλη Απεργιακή Πανεργατική Πανελλαδική κινητοποίηση στις 6 Απρίλη και στη συνέχεια στην Απεργία της Πρωτομαγιάς.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με κρίση και μνημόνια, χωρίς κρίση και με ανάπτυξη, πάντα κάτι επικαλούνται για να πηγαίνουν οι ανάγκες μας στο «ανάθεμα» και να διευρύνονται τα προνόμια των λίγων, να διασφαλίζονται τα κέρδη τους.

Με εμπιστοσύνη στον αγώνα μας θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε.

Με υπομονή χτίζουμε τις προϋποθέσεις για να βρεθούμε σε καλύτερη κατάσταση.

Να περάσουμε από την άμυνα στην αντεπίθεση.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στις 10:00 ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ,
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ, 2ος ΟΡΟΦΟΣ

 

Για τους συναδέλφους με συσσωρευμένα χρέη, θα υπάρξει οικονομική διευκόλυνση, με επανεγγραφή στα 15 ευρώ. 


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι