Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ

Συνάδελφοι/ισσες

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού σας καλεί να δώσουμε το παρόν όλες και όλοι στο παναττικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φλεβάρη στις 12:00 π.μ. στη πλατεία Συντάγματος, για την ακρίβεια, το εισόδημα, την πανδημία, μαζί με τα  εργατικά σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, τα σωματεία και τις ενώσεις αυτοαπασχολουμένων, με όλους τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος. Παλεύουμε για να πάρουμε τη ζωή μας στα δικά μας χέρια. Παλεύουμε ενάντια στην ακρίβεια τη στιγμή που οι μισθοί μας είναι παγωμένοι και συνάδελφοι μας πετιούνται στην ανεργία ξανά και ξανά, καθώς λήγουν οι συβάσεις μας, και ενώ τα έξοδα μας αυξάνονται σε ασφυκτικό βαθμό. Καταδικάζουμε την αντιλαϊκή πολιτική που μας αναγκάζει να δεχόμαστε τις αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει γενναίες χρηματοδοτήσεις των επιχειρήσεων για τη πράσινη μετάβαση, που υπάρχουν φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. Θα συνεχίσουμε να μετράμε νεκρούς από μαγκάλια και αυτοσχέδιες σόμπες επειδή δεν μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Να πληρώνουμε μάσκες και τεστ για τον κορονοϊό.

Απαιτούμε  

• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης.

• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

• Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

• Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

• Η κυβέρνηση να πάρει τώρα τις ευθύνες που της αναλογούν, να παρθούν μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας στους χώρους δουλείας. Διεκδικούμε δωρεάν έλεγχο και τεστ  προς όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη του κράτους. Ενίσχυση των δομών υγείας και πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.

Λέμε ως εδώ και μη παρέκει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να μας κλέβουν τα λεφτά μας μέσα από τις τσέπες.
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Το Δ.Σ. του Σωματείου


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι