Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Την αλληλεγγύη του εκφράζει το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ όπως και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, οι οποίοι καταγγέλλουν τις απολύσεις και διαμηνύουν ότι «ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας». Ο αγώνας που δίνουν εδώ και 2 χρόνια οι εργάτες στη ΛΑΡΚΟ έχει αγκαλιαστεί από την εργατική τάξη της χώρας γιατί είναι δίκαιος. Είναι αγώνας για την επιβίωση των οικογενειών τους, αλλά και για να μην ξεπουληθεί ακόμη μια κρατική επιχείρηση στα κοράκια τους ιδιώτες. Είναι αγώνας για να αξιοποιηθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας προς όφελος του λαού. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να παραμείνει ανοιχτή! Αρκεί σκοπός να μην είναι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Όλες οι κυβερνήσεις απαξίωσαν την επιχείρηση και αφού την υπερχρέωσαν, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και απολύει όλους τους εργαζόμενους μέχρι το τέλος Φλεβάρη, ξεσπιτώνοντας μάλιστα εκατοντάδες οικογένειες αφού τους καλεί να εγκαταλείψουν και τον οικισμό στον οποίο διαμένουν.

Ο αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων των εργαζομένων τονίζοντας την ανάγκη τώρα να δυναμώσει η αλληλεγγύη «Δεν πρόκειται να μας βγάλει κανείς από την εργασία και τα σπίτια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα», είναι η απάντηση των Σωματείων των Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει όλους τους εργαζόμενους μέσα στο Φλεβάρη και να κάνει έξωση σε όσους μένουν στους οικισμούς της Λάρυμνας και του Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος: ανεργία και εξαθλίωση για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για νέες μπίζνες προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Στεκόμαστε στο πλευρό τους για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους, για να παραμείνει ανοιχτή η ΛΑΡΚΟ.

Καλούμε τους  εργαζομένους, όλων των ειδικοτήτων, να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους  τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για να δυναμώσει η πάλη και να βγει νικητής ο λαός. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας κόντρα στους αντεργατικούς – αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό

Το Δ.Σ. του Σωματείου


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι