Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr  

 

Αθήνα,  16/10/2021



Πρόσκληση στην Εκλογική-Απολογιστική Γενική Συνέλευση

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, 8.30 π.μ.
Studio Art Cinema
Σταυροπούλου 33
Πλ. Αμερικής, Αθήνα


Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ,  σας προσκαλεί στις εργασίες της Εκλογικής-Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης των μελών την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.
Καλούμε τα μέλη να την παρακολουθήσουν και να ψηφίσουν διά ζώσης, καθώς η διαδικασία συζήτησης και αλληλεπίδρασης σε μια διά ζώσης συνέλευση δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την εξ αποστάσεως διαδικασία που προσπαθεί να μας επιβληθεί μέσω του απαράδεκτου «νόμου Χατζηδάκη», αλλά και με το πρόσχημα της επικινδυνότητας της μετάδοσης του Covid 19, που μέχρι πολύ πρόσφατα, με υπουργικές εγκυκλίους, απαγόρευαν τη δια ζώσης συγκέντρωση συνδικαλιστικών οργάνων με δύναμη άνω των 150 εγγεγραμμένων μελών .

Η συνέλευσή μας θα λάβει χώρα στο STUDIO ART CINEMA, Σταυροπούλου 33, Αθήνα Τ.Κ. 11252.
Θα τηρηθούν τα μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας, όπως αυτά ορίζονται για την προσέλευση στην εργασία (πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό rapid test) και για την παρουσία σε μη υπαίθριους χώρους (συνεχής χρήση μάσκας, χωρητικότητα αίθουσας μειωμένη κατά 50%).

Η προσέλευση ορίζεται στις 8:30 το πρωί, για την οικονομική τακτοποίηση των μελών, ενώ η συνέλευση θα ξεκινήσει στις 10:30.

Ημερήσια Διάταξη
1. Απολογισμός δράσης του Σωματείου.
2. Οικονομικός απολογισμός – Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
3. Ορισμός της ημερομηνίας πραγματοποίησης εκλογών και αρχαιρεσιών ανάδειξης των συλλογικών οργάνων και των αντιπροσώπων για τα δευτεροβάθμια όργανα.
4. Εκλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (Κ.ΕΦ.Ε.).
Προ ημερησίας διάταξης δύναται να προηγηθεί συζήτηση επίκαιρων θεμάτων, χωρίς όμως τη δυνατότητα ψήφισης αποφάσεων.

Η Κ.ΕΦ.Ε. αποτελείται από 4 τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη. Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλα τα ταμειακά εντάξει μέλη του Σωματείου. Η ανάδειξή της γίνεται έπειτα από μυστική ψηφοφορία παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Καταστατικού του Σωματείου.

Καλούμε το Τοπικό Τμήμα ΒΑ Αιγαίου να συνεδριάσει άμεσα και να πραγματοποιήσει Τοπική Συνέλευση έως τις 25/ 10, ώστε να εκλέξει με μυστική ψηφοφορία την Τοπική Εφορευτική Επιτροπή (Τ.ΕΦ.Ε.). Η Τ.ΕΦ.Ε. αποτελείται από 2 τακτικά και ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη από τα ταμειακά εντάξει μέλη του Τοπικού Τμήματος. Το Τοπικό Τμήμα αναλαμβάνει να προσκαλέσει δικαστικό αντιπρόσωπο για την εκλογική διαδικασία.

Καλούμε την Ελεγκτική Επιτροπή να συνεδριάσει άμεσα, έως τις 21/10/2021, ώστε να συντάξει Έκθεση Οικονομικών Πεπραγμένων.

Δικαίωμα συμμετοχής, λόγου και ψήφου έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Σωματείου. Δεδομένου ότι μοναδικός οικονομικός πόρος του Σωματείου για την κάλυψη των αναγκών του (λογαριασμοί ΔΕΚΟ, αναλώσιμα υλικά, έντυπο υλικό, έξοδα μετακίνησης κ.λπ.) είναι οι συνδρομές των μελών, πριν από την έναρξη της συνέλευσης θα υπάρχει δυνατότητα τακτοποίησης των οφειλών, που είναι προϋπόθεση για την άσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτή, όπως περιγράφονται και στο καταστατικό. Στα μέλη του Σωματείου που οφείλουν συνδρομές από τις εκλογές του 2018 (1/6/2018) δίνεται η δυνατότητα πληρωμής του 50% (τουλάχιστον) της οφειλής τους την ημέρα της συνέλευσης και της αποπληρωμής της την ημέρα των εκλογών.    
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας κατά τη διάρκεια πληρωμής συνδρομών, εγγραφών και επανεγγραφών παρακαλείσθε όπως έχετε μαζί σας αριθμό ταυτότητας, αριθμό μητρώου ασφαλισμένου (ΑΜΑ – ΙΚΑ), σύμβαση εργασίας, αποδείξεις πληρωμής συνδρομής ή αποδείξεις τραπεζικής κατάθεσης εάν υπάρχουν.
άδεια
Έχουμε ήδη ζητήσει τη διευκόλυνση συμμετοχής των μελών μας στην Εκλογική-Απολογιστική Συνέλευση από το ΥΠΠΟΑ με ειδική άδεια συμμετοχής στα μέλη μας ως εξής:
- Μία (1) ημέρα για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ που εδρεύουν εντός της Περιφέρειας Αττικής και σε απόσταση μικρότερης των 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα.
- Δύο (2) ημέρες για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ σε φορείς και υπηρεσίες του ΥΠΠΟΑ που εδρεύουν εκτός Αττικής και σε απόσταση μεγαλύτερης των 200 χιλιομέτρων από την Αθήνα ή/και στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
Η συμμετοχή των μελών του Σωματείου μας στις διαδικασίες της Εκλογικής-Απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης θα αποδεικνύεται από σχετική Βεβαίωση Συμμετοχής, φέρουσα την πρωτότυπη σφραγίδα του Σωματείου και την υπογραφή του Προέδρου και της Γενικής Γραμματέως. (Θα σας αποστείλουμε τη σχετική εγκύκλιο μόλις αυτή εκδοθεί.)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να χρησιμοποιείτε και το email του Σωματείου.

Επισυνάπτουμε το καταστατικό του Σωματείου, στο οποίο μπορείτε να προστρέξετε για επιπλέον διευκρινίσεις.

Συνάδελφοι,
Το Σωματείο μας είμαστε εμείς, όλοι και ο καθένας από εμάς. Η συμμετοχή σας στη διαδικασία της εκλογής αντιπροσώπων είναι απαραίτητη.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 Καταστατικό ΠΣΕΠ-ΥΠΠΟ

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                              H Γενική Γραμματέας

         Μιχαήλ Ζερβός                                                 Μαρία Κουμτζή 




Χρήσιμοι Σύνδεσμοι