Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

          ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr  

 

 

                                               ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021

 

Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες,

Ένα χρόνο τώρα το κράτος με πρόσχημα τον κορονοϊό, έχει επιβάλει ένα σωρό πειθαρχικά μέτρα, κυρώσεις και υποχρεωτικές αμφιέσεις, στρατιωτικοποιώντας όλο και περισσότερες πτυχές της καθημερινής ζωής και της εργασίας.

Πέρασε ένας χρόνος με κατ’οίκον εγκλεισμό, απ’ όπου πρέπει να βγαίνουμε μόνο για δουλειά, όπου μαθαίνουμε να κυκλοφορούμε με χαρτάκι και μήνυμα, να δεχόμαστε ελέγχους και πρόστιμα για τις καθημερινές συμπεριφορές μας, λες και είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. Και τώρα άλλο ένα υποχρεωτικό χαρτάκι έρχεται να προστεθεί στη «βεβαίωση κυκλοφορίας», η «βεβαίωση υγείας» του σελφ-τεστ, για να πάμε να δουλέψουμε.

Πέρασε ένας χρόνος με απαγόρευση κυκλοφορίας «Περί την Δύσιν του Ηλίου». Ταυτοχρόνως, με υπέρογκη ενίσχυση της αστυνομίας και της ένοπλης περιφρούρησης της ζωής της εργατικής τάξης, ώστε να είναι εφικτή η άμεση καταστολή της, ανά πάσα στιγμή, στο παρόν και στο μέλλον.

Και εντωμεταξύ δοκιμάζονται, εφαρμόζονται και νομιμοποιούνται κάθε είδους αντεργατικές μεταρρυθμίσεις, με την κρατική αριστερά κάθε απόχρωσης να εγγυάται ότι θα κρατά αποπροσανατολισμένα τα εργατικά αιτήματα, αποκλειστικά και μόνο γύρω από το υγειονομικό αφήγημα, και να ζητάει «κι άλλα μέτρα», «κι άλλους περιορισμούς».

Η μιντιακή τρομοκρατία και ο εκφοβισμός ταυτόχρονα με την ποινικοποίηση οποιουδήποτε άλλου λόγου πέραν του κρατικού, στοχεύουν να παραλύσουν κάθε αντίδραση στον υποβιβασμό της ζωής μας και στη νέα άγρια ταξική επίθεση, που έχει εξαπολυθεί κάτω από την ταμπέλα της “πανδημίας”.

Όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας, μια μέρα, οι μισοί απολυμένοι και άνεργοι και άλλοι μισοί με χειρότερους μισθούς και συνθήκες εργασίας, δε θα υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κράτος ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την “υγεία” των εργατών του. Ούτε για το αν πεθαίνουμε ούτε για το πως ζούμε. Αλλά θα είναι αργά.

Σε ένα περιβάλλον, όπου η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση μαίνεται εδώ και πάνω από 10 χρόνια, οι διακρατικοί ανταγωνισμοί και ο εμπορικός πόλεμος εντείνονται, οδηγώντας τα κράτη σε όλο και μεγαλύτερη εσωστρέφεια και επιθετικότητα, τόσο το ένα ενάντια στο άλλο, όσο και το καθένα ενάντια στην εργατική τάξη του.

Και όσο μας κρατούν τρομοκρατημένους και πειθαρχημένους υπό την απειλή του αόρατου εχθρού, ο, ορατότατος, πάλαι ποτέ εχθρός κάνει ανενόχλητος τη δουλειά του, παίζοντας σε άδειο γήπεδο.

Οι μέθοδοι πειθάρχησης της εργατικής τάξης που εφαρμόζει ένα κράτος είναι διαφόρων μορφών, και ας αναλογιστούμε το κόστος για τις ζωές μας πριν δώσουμε τη συγκατάθεσή μας. Η αντίδραση σε τέτοιες γιγαντιαίες μεταλλάξεις στη ζωή μας δεν μπορεί να είναι ούτε ατομική ούτε «από το facebook»...

Δεν είναι καιρός για «αποστάσεις». Είναι καιρός να σπάσουμε το φόβο συλλογικά, πριν μας καταπιεί για πάντα, σε μια υποταγή χωρίς γυρισμό!

Το Σωματείο θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία στις 6 Μαΐου, στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

 

Για το Δ.Σ.

           Ο Πρόεδρος                                              H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                 Μαρία Κουμτζή



Χρήσιμοι Σύνδεσμοι