Διαδικτυακό ψήφισμα - συλλογή υπογραφών για την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη

Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

Ζητάμε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη μετά από τη στάση που κράτησε και τις πράξεις της αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η κα Μενδώνη διόρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη στην υψηλότερη δημόσια θέση που υπάρχει στο ελληνικό θέατρο, ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ ήταν ευρέως γνωστό ότι ο κ. Λιγνάδης κακοποιούσε κατά συρροήν ηθοποιούς, φοιτητές και ανήλικα παιδιά.

Η υπουργός Πολιτισμού διατείνεται ότι γνώρισε τον κύριο Λιγνάδη μόλις τρεις ημέρες πριν από το διορισμό του. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε γνώριζε το άκρως διαδεδομένο μυστικό της παιδοφιλίας του είτε όχι. Στην περίπτωση  που δεν το γνώριζε, ήταν εγκληματικά ανεπαρκής η έρευνά της να επιλέξει τον καταλληλότερο υποψήφιο γι' αυτή τη θέση, αφού μάλιστα στο παρελθόν ο Δ. Λιγνάδης είχε απομακρυνθεί από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου για ανάρμοστη συμπεριφορά. Αν πάλι γνώριζε γι' αυτόν και συνειδητά συγκάλυψε έναν κατ’ εξακολούθηση παιδεραστή, τότε μιλάμε για ένα πολιτικό σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων.

Σε μια περίοδο που βρίσκουν το θάρρος τόσα θύματα να μιλήσουν ανοιχτά για την κακοποίηση που έχουν δεχτεί, έχουμε ανάγκη τη στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης, να πάρουν θέση, να προστατεύσουν τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, τους καλλιτέχνες και τα ανήλικα παιδιά. Αυτό που έχουμε ανάγκη από μια υπουργό Πολιτισμού είναι να αντιπροσωπεύει τον καλλιτεχνικό χώρο, να προστατεύει τα θύματα και όχι τους θύτες.

Η κα Μενδωνη υποτίμησε τις καταγγελίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής και προσπαθεί να ρίξει στο σκοτάδι ό,τι όλοι μας προσπαθούμε να φέρουμε στο φως.

Ζητάμε να αναλάβει την πολιτική της ευθύνη και να δηλώσει άμεσα την παραίτησή της.

Η συλλογή υπογραφών πραγματοποιείται στο λινκ: