Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr   

 

Πανελλαδική στάση εργασίας 

Πέμπτη 4/2/2021

12 - 4 μ.μ.

                   

 

 Αθήνα, 1/2/2021

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού ΥΠΠΟ προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου από τις 12:00 ως τις 4 μ.μ., συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» ενάντια στην εν ψυχρώ απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, επικουρικού γιατρού Κώστα Καταραχιά, την οποία μεθοδεύει η διοίκηση του Νοσοκομείου με την πλήρη κάλυψη και συνενοχή του υπουργείου Υγείας και της Α’ ΥΠΕ.

Είναι μια προφανέστατη προσπάθεια φίμωσης ενός πρωτοπόρου σωματείου για τους αγώνες που έδωσε για να υπερασπίσει τους εργαζόμενους και τους καρκινοπαθείς απέναντι στην ανεύθυνη και εγκληματική στάση της διοίκησης και του υπουργείου. Είναι επίσης προσπάθεια ρεβανσισμού και εκδίκησης για τη δημοσιότητα που έλαβε η καταγγελία του σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό. Είναι μια συνολική προσπάθεια της κυβέρνησης να τσακίσει το συνδικαλισμό και τις δημοκρατικές ελευθερίες, χτυπώντας μαχητικά σωματεία αλλά και αγωνιστές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διεκδίκηση ποιοτικής παροχής υγείας, προσλήψεις μονιμοποιήσεις, αλλά και στην σύγκρουση με τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης, εργολαβιών, απολύσεων και περικοπών. Πολιτικές που απλώνονται σε όλο το Δημόσιο, στην Υγεία, την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, με σκοπό να το διαλύσουν.

 

Απαιτούμε:

1) Να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Κ. Καταραχιάς και να επιστρέψει στο τμήμα του όπου και είναι απαραίτητος.

2) Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και μαζικές προσλήψεις. 

3) Να σταματήσει το νοσοκομείο να είναι εμβολιαστικό κέντρο.

4) Αναστολή όλων των μετακινήσεων. 

5) ΒΑΕ επαναφορά 13ου 14ου μισθού

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» καλεί σε συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 11 π.μ. 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι