Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr 

 

 Ενημέρωση

Με την από 29/4/2020  εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Πρόσθετα μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού», ορίζεται το πλαίσιο λειτουργίας  των δημόσιων υπηρεσιών από τις 4 Μαΐου που αίρονται τα περιοριστικά μέτρα. 

Ειδικότερα:

- Οι  υπηρεσίες θα λειτουργούν με  εκ περιτροπής παρεχόμενη εργασία από υπαλλήλους που μπορούν να την παρέχουν είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε εξ αποστάσεως. Στον προγραμματισμό δεν υπολογίζονται οι υπάλληλοι που τελούν σε οποιαδήποτε άδεια είτε βάσει πάγιων διατάξεων ή βάσει των έκτακτων αδειών απουσίας λόγω του κορωνοϊού, καθώς οι εν λόγω άδειες είναι ακόμα σε ισχύ και δεν επηρεάζονται επί του παρόντος από τη σταδιακή άρση των μέτρων. 

- Το ποσοστό των υπαλλήλων που θα παρέχει εργασία με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Υπηρεσία θα είναι ανάλογο των διαθέσιμων υλικοτεχνικών πόρων και της υπάρχουσας χωροταξικής διαθεσιμότητας λαμβανομένων υπόψη των γενικών οδηγιών πρόληψης, δηλαδή  την υποχρεωτική τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1,5 – 2 μέτρων μεταξύ των συνυπαρχόντων προσώπων στον ίδιο χώρο, και θα πρέπει να κυμαίνεται από 30% και να μην ξεπερνά το 40%  σε επίπεδο Διεύθυνσης.

- Για την αποφυγή συνωστισμού και συγχρωτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς οι υπάλληλοι θα προσέρχονται σε τρία ωράρια εργασίας και συγκεκριμένα στις 7.00 π.μ., 8.00 π.μ. και 9.00 π.μ. με αντίστοιχη ώρα αποχώρησης 15.00, 16.00 και 17.00, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα αναπροσαρμογής του ωραρίου σε εβδομαδιαία βάση, ανάλογα με τις ανάγκες του προσωπικού.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει επίσης διασαφηνίσεις για την άδεια ειδικού σκοπού.

Για οτιδήποτε νεότερο, καθώς και για την έκδοση σχετικής διευκρινιστικής οδηγίας από το ΥΠΠΟΑ για την εφαρμογή της εγκυκλίου στις υπηρεσίες του, θα σας κρατάμε ενήμερους. 

 Εγκύκλιος Υπουργείου Εσωτερικών_29-4-2020 (pdf)

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι