Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. http://psep-yppo.gr 

 

Ζήτω η 1η Μάη!

Η Πρωτομαγιά δεν είναι ούτε αργία ούτε μια απλή εθιμοτυπική γιορτή, είναι απεργία. Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης για τους εργάτες που αγωνίστηκαν για τη διεκδίκηση και τη θεμελίωση βασικών αναγκών και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Οι αγώνες μας έχουν ως παρακαταθήκη την 1η Μάη του 1886, που συμβολίζει την αγωνιστικότητα, την ενότητα και τη συνεχή διεκδίκηση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για  όλους, κοινωνική ασφάλιση, εργασία και ζωή με αξιοπρέπεια. 

Η φετινή Πρωτομαγιά μάς βρίσκει εν μέσω πανδημίας, αποδυναμωμένους όχι μόνο από την επέλαση του κορωνοϊού, αλλά και από τις επιθέσεις κατά των εργασιακών, οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, που το τελευταίο διάστημα είναι πιο εντεινόμενες και πιο πολύπλευρες, αλλά και κατά των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών μας ελευθεριών με πρόσχημα τον προστασία της δημόσιας υγείας. Ανεργία, εργασιακή επισφάλεια, ελαστικές μορφές εργασίας με μειωμένους μισθούς, τηλεργασία με “ευέλικτα ωράρια”, απλήρωτη δουλειά και υπερεκμετάλλευση σε συνθήκες που δεν τηρούνται καν οι στοιχειώδεις κανόνες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, είναι τα κύρια στοιχεία που διαμορφώνουν ένα  καθεστώς εντεινόμενης ταξικής επίθεσης. 

Καλούμαστε να πληρώσουμε το λογαριασμό του κορωνοϊού και να ξαναπληρώσουμε την οικονομική και υγειονομική κρίση. Μια κρίση την οποία, κράτος και μμε, παίζοντας το χαρτί της εθνικής ομοψυχίας και της ταξικής συνθηκολόγησης, και κάνοντας εδώ και δύο μήνες θανατοπολιτική, ρίχνουν μεθοδευμένα και μονομερώς, με το αφήγημα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, στις πλάτες της εργατικής τάξης. 

Συνάδελφοι, η μόνη ευθύνη που μας βαραίνει είναι να συσπειρωθούμε, να  παλέψουμε συλλογικά και να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματά μας. 

Δε μένουμε στο σπίτι, η θέση μας είναι στο δρόμο! 

Αντιστεκόμαστε και απαιτούμε:

- Ίσα εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργάτες, ανεξαρτήτως φύλου και εθνικότητας.

- Καμία απόλυση – Καμία περικοπή στις θέσεις εργασίας - Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

- Ενίσχυση και Προστασία της Δημόσιας Υγείας.

- Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που στερούμαστε ενώ το δικαιούμαστε.  

 

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα:

- Πρωτοβάθμια σωματεία και ταξικές οργανώσεις στις 10.30 π.μ. στα Χαυτεία

- Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι