Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Συνέδριο

Φιλό-ξενη Αρχαιολογία.
Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα στην Ελλάδα

Μουσείο Ακρόπολης
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
Αθήνα


18  Οκτωβρίου   -   19 Οκτωβρίου 2018

Με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2018 ως Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων  και η Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων  της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α διοργανώνουν συνέδριο και φωτογραφική έκθεση με θέμα την πολύπλευρη συμβολή των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και Ινστιτούτων στη μελέτη και προβολή του ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού, ιδίως μέσα από την επιστήμη της αρχαιολογίας.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου με τίτλο Φιλό-ξενη Αρχαιολογία. Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα στην Ελλάδα εκπρόσωποι των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν το πολυσχιδές έργο των Σχολών από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα, το οποίο παράλληλα με το επιστημονικό αρχαιολογικό περιεχόμενο έχει προεκτάσεις  στον κοινωνικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πνευματικό τομέα. Αντίστοιχα, η έκθεση με θέμα Φιλό-ξενη Αρχαιολογία. Στιγμές από το έργο των Ξένων Αρχαιολογικών Σχολών στην Ελλάδα περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, που ευγενώς παραχώρησαν οι Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές και Ινστιτούτα, καθώς και η Διεύθυνση Διαχείρισης Εθνικού Αρχείου Μνημείων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ακροπόλης στις 18-19 Οκτωβρίου, ενώ η φωτογραφική έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 18 Οκτωβρίου στο Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά και θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό έως τις 28 Νοεμβρίου 2018.​

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Υπ.Πο.Α