Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Μυκηναϊκό Σεμινάριο

Διάλεξη

Η προϊστορική πόλη της Φυλακωπής
υπό το φως της πρόσφατης ανάδειξής της

Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Τοσίτσα 1, Αθήνα
Δευτέρα 6 Μαρτίου 2018
 6:00 μ.μ.

                                                      

                                                                                Άποψη της προϊστορικής πόλης της Φυλακωπής.

«Η προϊστορική πόλη της Φυλακωπής υπό το φως της πρόσφατης ανάδειξής της» είναι ο τίτλος διάλεξης της δρος Μαρίζας Μαρθάρη, Επίτιμης Διευθύντριας Αρχαιοτήτων, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου.
Η Φυλακωπή αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικιστικά κέντρα και λιμάνια του προϊστορικού Αιγαίου. Η θέση ερευνήθηκε ανασκαφικά στο μεγαλύτερο τμήμα της την περίοδο 1896-1899 από τη Βρετανική Σχολή Αθηνών. Συμπληρωματικές ανασκαφές διεξήχθησαν από την ίδια σχολή το 1911 και την περίοδο 1974-1977. Από το 2003 έως το 2008 υλοποιήθηκε στη Φυλακωπή έργο ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Στο πλαίσιο του έργου διεξήχθησαν παράλληλα με τις καθαρά τεχνικές εργασίες (περίφραξη, υποδομές) και αρχαιολογικές εργασίες με στόχο την καλύτερη αναγνωσιμότητα του χώρου.
Το Μυκηναϊκό Σεμινάριο είναι συνάντηση αρχαιολόγων και φοιτητών με σκοπό την παρουσίαση και συζήτηση του εν εξελίξει ή πρόσφατου έργου –ερευνών πεδίου και μελετών– στον τομέα των Μυκηναϊκών σπουδών. Οι παρουσιάσεις του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου έχουν τη μορφή 45λεπτων εισηγήσεων τις οποίες ακολουθεί συζήτηση.
Το Μυκηναϊκό Σεμινάριο διοργανώνουν οι: Νάγια Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, Ιφιγένεια Τουρναβίτου, Αιμιλία Μπάνου, Αφροδίτη Χασιακού.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ