Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Μυκηναϊκό Σεμινάριο

Ομιλία

Κεραμική και πολιτική αλλαγή: Η θέση Μήτρου στην Ανατολική Λοκρίδα και τα ανάκτορα της Βοιωτίας κατά το διάστημα 1300-1190 π.Χ.

Αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Τοσίτσα 1, Αθήνα
Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017
 6:00 μ.μ.

Άποψη της ανασκαφής στην προϊστορική θέση Μήτρου.

«Κεραμική και πολιτική αλλαγή: Η θέση Μήτρου στην Ανατολική Λοκρίδα και τα ανάκτορα της Βοιωτίας κατά το διάστημα 1300-1190 π.Χ.» είναι ο τίτλος ομιλίας του δρος Salvatore Vitale (Πανεπιστήμιο Πίζας) και της καθηγήτριας Aleydis Van de Moortel (Πανεπιστήμιο Τενεσσί), η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης του Μυκηναϊκού Σεμιναρίου για φέτος.
Οι δύο ομιλητές, με αφετηρία της ανάλυσής τους πέντε κεραμικές αποθέσεις από τη θέση Μήτρου (Τραγάνα), που χρονολογούνται στην ΥΕΙΙΙΒ1 και στην ΥΕΙΙΙΒ2 ύστερη περίοδο, θα εξετάσουν τους τρόπους χρήσης της κεραμικής στη συγκεκριμένη θέση κατά τον 13ο και τον πρώιμο 12ο αιώνα π.Χ. και θα ερευνήσουν τη σημασία τους εντός του κοινωνικο-πολιτικού πλαισίου της Ανατολικής Λοκρίδας και Βοιωτίας.

Το Μυκηναϊκό Σεμινάριο διοργανώνουν οι: Νάγια Πολυχρονάκου-Σγουρίτσα, Ιφιγένεια Τουρναβίτου, Αιμιλία Μπάνου, Αφροδίτη Χασιακού.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ