Γιαννούλης Χαλεπάς:
επιστροφή στον Πύργο
Περιοδική έκθεση
Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Πύργος
Πάνορμος Τήνου
18 Ιουλίου - 30 Σεπτεμβρίου 2018
Κεφάλι Σατύρου. Ακριβές αντίγραφο από το πρωτότυπο του 1878. © Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, φωτ.: Σταύρος Ψηρούκης.
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ), διοργανώνει στην Τήνο έκθεση αφιερωμένη στον Γιαννούλη Χαλεπά με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από το θάνατό του.
Η έκθεση περιλαμβάνει αυθεντικά σχέδια και έργα σε γύψο του κορυφαίου Τήνιου γλύπτη, από τις συλλογές της ΕΠΜΑΣ. Επιπλέον, παρουσιάζονται, πρώτη φορά στο κοινό, 35 σχέδια του Χαλεπά, τα οποία ανήκουν στον ιδιώτη Νικόλαο Δούκα. Το αυθεντικό φωτογραφικό υλικό που εμπλουτίζει την έκθεση προέρχεται από το αρχείο του Κωνσταντίνου Π. Καλαϊτζίδη.
Η έκθεση «Γιαννούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο» εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Ωράριο λειτουργίας
Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00
15 Αυγούστου κλειστά
Πηγή: Aρχαιολογία Online