Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.


Μεσαιωνικοί Θησαυροί/Τreasures of the Middle Ages 

Περιοδεύουσα έκθεση
του Κρατικού Αρχαιολογικού Μουσείου Βαρσοβίας

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Ως τις 30/9/2018

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, σε συνεργασία με το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας, φιλοξενεί την έκθεση «Μεσαιωνικοί θησαυροί / Treasures of the Middle Ages». Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018, παρουσιάζει αντικείμενα από το Κρατικό Αρχαιολογικό Μουσείο Βαρσοβίας, αντιπροσωπευτικά και πολύτιμα δείγματα των συλλογών του. Προέρχονται από αρχαιολογικές θέσεις στην Πολωνία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία και χρονολογούνται στον πρώιμο Μεσαίωνα, κυρίως στον 11ο-13ο αι. Δακτυλίδια, σκουλαρίκια, βραχιόλια, πόρπες, περίαπτα, περιδέραια, σταυροί, κοσμήματα κεφαλής και άλλα, φτιαγμένα από γυαλί, χαλκό, ασήμι και χρυσό, τα περισσότερα πλούσια διακοσμημένα, αποτελούν αντικείμενα σπουδαίας καλλιτεχνικής και ιστορικής σημασίας, που μαρτυρούν τόσο το υψηλό επίπεδο των ντόπιων τεχνιτών όσο και το εκλεπτυσμένο γούστο των κατόχων τους.

Η παρουσίαση αρθρώνεται σε εννέα θεματικές ενότητες, ανάλογα με το είδος, τη χρήση και την τεχνική κατασκευής και διακόσμησης των αντικειμένων. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί ο περίφημος «Θησαυρός του Borucin», ένα σύνολο αντικειμένων που χρονολογούνται στον 11ο αι. και βρέθηκαν στο Borucin της κεντρικής Πολωνίας.
Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και με πρωτοβουλία της Λίλας ντε Τσάβες, Προέδρου του Heritage and Museums και Γενικής Γραμματέως της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φίλων Μουσείων.

Ωράριο λειτουργίας Μουσείου
Δευτέρα ως Κυριακή: 08:00 - 20:00

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας