Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.


ΑΔΡΙΑΝΩΙ ΣΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΗΙ

Έκθεση αφιερωμένη
στον αυτοκράτορα Αδριανό

 Φετιχιέ Τζαμί
Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών

17/1/2018  -  31/7/2018

Έκθεση με τίτλο «ΑΔΡΙΑΝΩΙ ΣΩΤΗΡΙ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΗΙ», αφιερωμένη στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό, διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών στο προσφάτως αποκατεστημένο Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά.
Η έκθεση, μέσα από ένα πλούσιο εποπτικό υλικό, επιχειρεί μια ευσύνοπτη παρουσίαση του οικοδομικού έργου του Αδριανού στην Αθήνα, της λατρείας του αυτοκράτορα, καθώς και της ανταπόδοσης της ίδιας της πόλης στις ευεργεσίες του.
Ο Αδριανός, λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, συνδέθηκε ιδιαίτερα με την Αθήνα, την οποία θεωρούσε και πρόβαλλε ως κοιτίδα του πνεύματος. O ίδιος επισκέφθηκε την Αθήνα τρεις φορές και διέμεινε σ' αυτήν για μεγαλύτερο διάστημα από οποιαδήποτε άλλη πόλη πλην της Ρώμης, ενώ, πραγματοποιώντας το όραμα του Περικλή, την κατέστησε έδρα του Κοινού των ελληνικών πόλεων. Οι Αθηναίοι τίμησαν τον Αδριανό ως νέο Θησέα σωτῆρα και κτίστην, τόσο για τις πολιτειακές του μεταρρυθμίσεις, την αναβίωση θεσμών ή τη δημιουργία νέων, όσο και για το μεγαλεπήβολο οικοδομικό του πρόγραμμα, με το οποίο ανανέωσε τον αστικό ιστό της Αθήνας.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών, στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκονται τα σημαντικότερα από τα έργα-μνημεία με τα οποία ευεργέτησε o Αδριανός την πόλη, παρουσιάζει στο κοινό μια έκθεση με λίγα επιλεγμένα εκθέματα και πλούσιο εποπτικό υλικό, αφιερωμένη όχι μόνο στον αυτοκράτορα αλλά και στην ίδια την Αθήνα, παρουσιάζοντας το εύρος της επίδρασης του Αδριανού στην πνευματική και όχι μόνο ζωή της πόλης.

Ωράριο λειτουργίας
Η έκθεση στο Φετιχιέ Τζαμί είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας της Ρωμαϊκής Αγοράς, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΠΟ.Α