Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Common Ground

Έκθεση 

 Αίθουσα Τέχνης Καππάτος
Αθηνάς 12, Αθήνα

8/12/2017  –  13/1/2018

Η έκθεση Common Ground αποτελεί τη συνάντηση τεσσάρων καλλιτεχνών, οι οποίοι μέσα από την άμεση συνύπαρξη και αντιπαράθεση των έργων τους στο κοινό εργαστήριό τους, δημιουργούν ένα νοηματικό και φυσικό χώρο διαλόγου και προτάσεων. Με μια κοινή πορεία από τη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής στην Τήνο, στη συνέχεια στην ΑΣΚΤ της Αθήνας μέχρι και το σημερινό τους χώρο δημιουργίας, αποκαλύπτουν τις κοινές καταγωγές και επιρροές, αλλά και τις διαφορετικές καλλιτεχνικές προσωπικότητες, σε μία κοινή τους έκθεση.
Ώθηση στην καλλιτεχνική πράξη του Χρήστου Μπληγιάννου δίνουν η ανθρώπινη μορφή και τα αντικείμενα, τα οποία καθορίζουν το μέτρο και τη μορφολογία των συνθέσεών του. Η εγκυρότητα της μορφής στις πολλαπλές εκδοχές της και η νοηματοδότησή της, βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση στη διαδικασία παραγωγής του έργου από τον καλλιτέχνη.
Τα κύρια εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί ο Γιώργος Παλαμάρης είναι η γλυπτική, οι εγκαταστάσεις και οι performance, αντλώντας το εικαστικό του λεξιλόγιο από εγκαταλελειμμένους χώρους, ερείπια και φορητά απομεινάρια της ανθρώπινης παρουσίας και δραστηριότητας.
Η καλλιτεχνική δουλειά του Ηλία Σιψά συγκροτείται γύρω από ένα εύρος εκφραστικών πρακτικών και διακλαδώνεται σε έναν διαρκή διάλογο μεταξύ ύλης, μέσου και διαδικασίας σε μια αέναη προσπάθεια να αντιπαραθέσει το νοητικό υπόβαθρο των έργων του στη συνύπαρξη με τα υλικά τους.
Ο Βαγγέλης Χατζής φτιάχνει με κοινά, καθημερινά υλικά όπως βίδες και μεταλλικές γωνίες, σουρεαλιστικά γλυπτά που μοιάζουν με έντομα που δυσκολεύονται να ορθοποδήσουν. Επιχειρεί μέσα από την αντιπαράθεσή του με διαφορετικά ιδιώματα και είδη της τέχνης, σε μια κυριολεκτική ώσμωσή τους, να δείξει το ευάλωτο αλλά και την ομορφιά της ζωής που κρύβεται ακόμα και μέσα στην πιο άσχημη πτυχή της.

Εγκαίνια 7/12/2017, 8.00 μ.μ.

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη - Παρασκευή: 12:00 - 20:00
Σάββατο: 12.00 - 15.00

Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες εδώ