Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Έκθεση Φωτογραφίας

Σμίλη και Μνήμη.
Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας
στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης

Μουσείο Ακρόπολης
 Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15

11 Ιουνίου 2019 – 31 Οκτωβρίου 2019

 

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 10 χρόνων λειτουργίας του, το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την περιοδική έκθεση: “Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης”.
Πρόκειται για μια φωτογραφική έκθεση για το έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης. Oι φωτογραφίες, τεκμήρια των επί σαράντα και πλέον ετών αναστηλωτικών εργασιών, ομαδοποιούνται σε έξι θεματικές ενότητες (αυταπάρνηση, μόχθος, συνεργασία, μεράκι, καμάρι, συναδέλφωση) που προβάλλουν τον ανθρώπινο παράγοντα και αναδεικνύουν τα συναισθήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην αποκατάσταση των μνημείων.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει  έως τις 31 Οκτωβρίου 2019, παρουσιάζεται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Οι οικογένειες με παιδιά από 8 ετών, μπορούν να ακολουθήσουν το δικό τους μονοπάτι εξερεύνησης στην φωτογραφική έκθεση μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο φυλλάδιο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.

Ωράριο
Δευτέρα: 08:00 – 16:00
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή: 08:00 – 20:00
Παρασκευή: 08:00 – 22:00       

Περισσότερες πληροφορίες στον  ιστότοπο του Μουσείου Ακρόπολης