Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Φεστιβάλ Χορού

Body Politics

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
(Εκθεσιακός χώρος & Μικρή Σκηνή)
Λεωφόρος Συγγρού 107
Αθήνα

26  - 30 Οκτωβρίου 2018
από τις 7.30 μ.μ.

H Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί το φεστιβάλ Body Politics, μια ενδιαφέρουσα  συνάντηση δημιουργών στα όρια τέχνης, πολιτικής και ακτιβισμού.
Το φεστιβάλ παρουσιάζει χορογραφικά σόλο έξι καλλιτεχνών από διάφορες γωνιές του πλανήτη, όλες εκτός του Δυτικού κόσμου. Αυτό που συνδέει μεταξύ τους τα έργα είναι η ένταση με την οποία οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν το σώμα προκειμένου να μιλήσουν για όσα το κοινωνικό σύνολο αρνείται ακόμα να αντιμετωπίσει.
Έτσι, η Νοτιοαφρικανή Robyn Orlin σκηνοθετεί τον περφόρμερ Albert Silindokuhle Ibokwe Khoza σ' ένα εκρηκτικό "one man show" για το ρατσισμό, την ομοφοβία και την ελευθερία, η Nadia Beaugré από την Ακτή Ελεφαντοστού ερμηνεύει ένα συγκλονιστικό one-woman-show-διαμαρτυρία για την απάθεια του Δυτικού κόσμου απέναντι στην απόλυτη ένδεια της Αφρικής που έχει ο ίδιος προκαλέσει, η Ινδή Mallika Taneja παρουσιάζει μια θαρραλέα περφόρμανς για τη θέση της γυναίκας στη χώρα της και το σώμα ως ταμπού, ο/η Ιρανός/ή Sorour Darabi εστιάζει στη σχέση μεταξύ γλώσσας, εξουσίας και ταυτότητας φύλου, η Λιβανέζα Danya Hammoud προτείνει μια ερευνητική περφόρμανς για το σώμα ως πεδίο σύγκρουσης των αντιφάσεων της ανθρώπινης φύσης, ενώ η Φιλιππινέζα Eisa Jocson παρουσιάζει ένα σόλο-έκπληξη για την κατασκευή των ρόλων των φύλων και για το σώμα ως αντικείμενο στην αγορά του θεάματος του σεξ.

Πρόγραμμα

29-30 Oκτωβρίου 2018
19:30
Robyn Orlin: And So You See...
Μικρή Σκηνή
 
29-30 Οκτωβρίου 2018
20:30
Nadia Beugré: Quartiers Libres
Εκθεσιακός χώρος

29-30 Οκτωβρίου 2018
22:00
Danya Hammoud: To Rest on a Slope
Μικρή σκηνή

Παράλληλη Δράση
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018
Μετά την παράσταση To Rest on a Slope, θα ακολουθήσει συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές των παραστάσεων To Rest on a Slope, And So You See... και Quartiers Libres.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών