Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

εν νυκτί

Eκδηλώσεις του ΥΠ.ΠΟ.Α σε χώρους πολιτισμού


28/07/2018  έως  11/08/2018

Η δράση «Εν νυκτί» του ΥΠ.ΠΟ.Α διοργανώθηκε πρώτη φορά πέρυσι με ποικίλες εκδηλώσεις με θεματική τη «νύχτα», σε δημόσια μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και άλλους χώρους πολιτισμού. Στόχος της δράσης είναι αφενός η ανάδειξη, διαχρονικά, της ανθρώπινης δραστηριότητας που σχετίζεται με τη νύχτα και αφετέρου η εναλλακτική προσέγγιση των χώρων πολιτισμού.
Φέτος, οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 28 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τη Νέα Σελήνη στις 11 Αυγούστου. Στη δράση συμμετέχουν 17 Εφορείες Αρχαιοτήτων και 4 δημόσια Μουσεία, με περίπου 40 εκδηλώσεις, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες, προβολές και αστροπαρατήρηση.
Ενδεικτικά, οι δράσεις επικεντρώνονται σε σχετικούς αρχαίους μύθους, νεότερες λαϊκές δοξασίες, ήθη και έθιμα, γεγονότα τοπικής ιστορίας που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, μεθόδους και μέσα φωτισμού που συνδέονται με τον καθημερινό βίο, λατρευτικές, θεραπευτικές και άλλες πρακτικές που σχετίζονται με τη νύχτα κ.ά.

Για το κοινό που συμμετέχει στις εκδηλώσεις της δράσης «Εν νυκτί» εξασφαλίζεται κάθε χρόνο από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων άδεια ελεύθερης εισόδου.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον ιστότοπο του ΥΠ.ΠΟ.Α