Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων 2018

Μουσεία και (δια)δίκτυα.
Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό

Η 18η Μαΐου εορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Για το 2018, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», αφού τα Μουσεία κατέχουν σήμερα κομβικό ρόλο στις σχέσεις που δημιουργούνται μέσω του διαδικτύου, ενώ παράλληλα αποτελούν το επίκεντρο πολλών και διαφορετικών κοινωνικών δικτύων.

Το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων επέλεξε ως τιμώμενο μουσείο για το 2018 το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ με σκοπό να αναδείξει τις συλλογές και το έργο του, που συνδέονται άμεσα με το θέμα του φετινού εορτασμού.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 18 Μαΐου και ώρα 7μ.μ. (ώρα προσέλευσης 6:30 μμ.) και περιλαμβάνει σύντομες ομιλίες, ξεναγήσεις και γιορτή στον κήπο του Μουσείου.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων λαμβάνουν χώρα στις 18 Μαΐου και η διάρκειά τους μπορεί να ποικίλει από μια ημέρα ως μία εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ελληνικού ICOM http://network.icom.museum/icom-greece/

ICOM | Αγίων Ασωμάτων 15, Θησείο
Tηλ: 210 3239414
Ώρες γραμματείας: Τετάρτη 5-9 μ.μ. και Πέμπτη 11 π.μ. - 2 μ.μ.