Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πνοές Ανέμων

19 - 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Η επικοινωνιακή δράση «Περιβάλλον και Πολιτισμός» σχεδιάστηκε το 2008 από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων, με στόχο την ανάδειξη και την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της χώρας και κεντρικό άξονα την προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας) με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά. Φέτος, ολοκληρώνεται ο κύκλος της παρουσίασης των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με τη θεματική του στοιχείου του αέρα και τον γενικό τίτλο «Πνοές Ανέμων».
Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν 52 Φορείς από 32 νομούς, ενώ 68 αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία και μνημεία θα υλοποιήσουν ποικίλες δράσεις όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, θεματικές ξεναγήσεις, διαλέξεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εικαστικά εργαστήρια, προβολές, δράσεις ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και άλλα.

Η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία θα είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ