Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων
Τ.Θ. 30084, Τ.Κ. 10033, ΑΘΗΝΑ
Fax: 210 3816584, Κιν. 6977509501
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας
από τις 12:00 έως τη λήξη βάρδιας
την Τρίτη, 19/02/19, ημέρα συνάντησης αντιπροσωπειών ΣΕΚΑ-ΣΑΤΕ

Στις 23/01/19 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της διαπραγματευτικής ομάδας του ΣΕΚΑ με τον μεσολαβητή του ΟΜΕΔ, στο πλαίσιο των επίσημων συζητήσεων που έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο Δεκέμβριο με τον ΣΑΤΕ, με διακηρυγμένο στόχο από την πλευρά μας την υπογραφή ΣΣΕ. Μολονότι σημειώθηκε πρόοδος σε σχέση με την πρώτη συνάντηση, παρόλα αυτά είναι φανερή η πρόθεση του ΣΑΤΕ αφενός να καθυστερήσει όσο μπορεί τη διαδικασία (φέρνοντας προσκόμματα, και καταθέτοντας στη συζήτηση αποπροσανατολιστικά, όσο και αβάσιμα, ερωτήματα που επιχειρούν να αμφισβητήσουν δομικά την υπογραφή μιας ΣΣΕ ανάμεσα στον ΣΕΚΑ και στον ΣΑΤΕ), αφετέρου να υποσκάψει τους ίδιους τους όρους εργασίας και αμοιβής των αρχαιολόγων, στην προοπτική της πρότασης ΣΣΕ η οποία θα κατατεθεί από την πλευρά του μεσολαβητή, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα δύο μέρη.

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) προκηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη βάρδιας για την Τρίτη, 19/02/19, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επίσημη συνάντηση ΣΕΚΑ-ΣΑΤΕ στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης στον ΟΜΕΔ, προκειμένου να υποστηρίξουμε την προσπάθεια υπογραφής ΣΣΕ.

Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν αγωνιστικό παρών έξω από τα γραφεία του ΟΜΕΔ (πλατεία Βικτωρίας, αρ. 7, Αθήνα) στις 13:00 στηρίζοντας με την παρουσία τους την κοινή μας προσπάθεια για υπογραφή ΣΣΕ που θα ισχυροποιεί και θα κατοχυρώνει τα εργασιακά και οικονομικά μας δικαιώματα!

Η υπογραφή ΣΣΕ είναι υπόθεση όλων μας!

Καταγγέλλουμε την παρελκυστική πολιτική του ΣΑΤΕ, την επιτηδευμένη χρονοτριβή σε βάρος των διαδικασιών, με την παράλληλη προσπάθεια υπόσκαψης των όρων της ισχύουσας ΣΣΕ και των δικαιωμάτων μας!

Απαιτούμε-Διεκδικούμε την άμεση υπογραφή ΣΣΕ!

Συγκεντρώσεις κινητοποίησης, Τρίτη 19/02, στις 13:00:

Αθήνα:
έξω από τα γραφεία του ΟΜΕΔ, πλατεία Βικτωρίας, αρ. 7

Θεσσαλονίκη:
Σιδηροδρομικός Σταθμός, Γραφεία Κοινοπραξίας Μετρό

Ηράκλειο:
Δικαστήρια, Οδός Δικαιοσύνης (θα ακολουθήσει παρέμβαση στα περιφερειακά γραφεία του ΣΑΤΕ στην οδό Δικαιοσύνης 21)