Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΤΑΣ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ

24ωρη απεργία ενάντια στις απολύσεις
Συμβολικός αποκλεισμός της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας

Συμβολικός αποκλεισμός της ΕΦΑ Πρέβεζας

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία με έδρα την Άρτα, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις του, ύστερα από τη στάση εργασίας που πραγματοποίησε της Δευτέρα 3/12, διοργάνωσε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 6/12,  απαιτώντας καμία απόλυση εργαζόμενου στη Νικόπολη και την Κασσώπη.
Οι εργαζόμενοι μαζί με ταξικά Σωματεία της περιοχής έκαναν το πρωί συμβολικό αποκλεισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Πρέβεζα.
Το Σωματείο επισημαίνει ότι «Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το δρόμο του αγώνα. Να δείξουμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για το δίκιο μας, για να μη γίνει καμία απόλυση στο έργο του θεάτρου της Νικόπολης και στο έργο της Κασσώπης, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Υψώνουμε τείχος προστασίας για το δικαίωμά μας στην εργασία, στο να ζούμε την οικογένειά μας με αξιοπρέπεια, να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και η ΔΑΣ Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η οποία καλεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και απαιτεί:
- Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων εργαζομένων και την ανανέωση όλων των συμβάσεων σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό του έργου.
- Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους κόντρα στον αυταρχισμό, την αναλγησία και τη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζουν οι εκάστοτε θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες!
- Την άμεση εξασφάλιση από το ΥΠΠΟΑ των αναγκαίων και κατάλληλων συνθηκών εργασίας (στέγαστρα, μέτρα ασφαλείας, υγιεινής) για την απρόσκοπτη απασχόληση των εργαζομένων.
- Όχι σε αυθαίρετες απολύσεις που στηρίζονται σε αντεργατικούς νόμους και ενισχύουν την εργοδοτική ασυδοσία.

Ερώτηση για το θέμα έχει καταθέσει στη Βουλή το ΚΚΕ.
 

Πηγή: 902.gr