ΔΑΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΥΠΠΟΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας για:
  - Καμία περικοπή στα ΒΑΕ.
  - Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
  - Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ.
  - Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!

Για μία ακόμα φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ικανή και αποτελεσματική στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών της Ε.Ε. και του κεφαλαίου επιχειρώντας να τσακίσει μια κατάκτηση που κερδήθηκε με σκληρούς αγώνες και που αφορά τους μισούς περίπου εργαζόμενους. Χέρι στα Β.Α.Ε. επιχειρεί να βάλει το κεφάλαιο όλα τα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Το Γενάρη του 2018 ψήφισαν στο πολυνομοσχέδιο, μαζί με το χτύπημα της απεργίας, τη ρητή κατάργηση από 1/3/2019 όλων των νόμων και των διατάξεων για τα Β.Α.Ε., τη διαβόητη εναρμόνιση με ό,τι ισχύει στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική. Πουθενά στην Ε.Ε. δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς για τα Β.Α.Ε. Ο χειρισμός από την κυβέρνηση της συγκρότησης και του πορίσματος της επιτροπής που σύστησε για το πετσόκομμα του αποδεικνύει πως είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει το στόχο της.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γιατί στα 3 χρόνια της διακυβέρνησης της:

• Νομοθέτησε και έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάργηση των Β.Α.Ε.
  • Εγκαταλείφθηκε η χρηματοδότηση υποδομών και μηχανημάτων, διογκώθηκαν οι ελλείψεις σε προσωπικό, γενικεύτηκαν οι ελαστικές μορφές εργασίας με αποτέλεσμα οι νεκροί και τσακισμένοι εργάτες να έχουν φτάσει σε θλιβερά επίπεδα.
  • Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την εφαρμογή της τσεκουρωμένης εργατικής νομοθεσίας είναι σε διάλυση, τα μέσα ατομικής προστασίας, οι γιατροί εργασίας και οι τεχνικοί ασφαλείας είναι άγνωστες λέξεις στα εργοτάξια.
  • Δεν υπάρχει ούτε μελέτη για τις επαγγελματικές ασθένειες και τους κινδύνους.

Αφού λοιπόν πανηγύρισε την έξοδο από τα μνημόνια και την επιστροφή στην ανάπτυξη, έρχεται τώρα να καταργήσει τα Β.Α.Ε. κάνοντας ξεκάθαρο ότι εμείς οι εργαζόμενοι από όλα αυτά δεν θα έχουμε κανένα όφελος. Αντίθετα θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε από την τσέπη και με το αίμα μας την ανάπτυξη προς όφελος των λίγων.
Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τα μέλη μας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις, να οργανώσουν την απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, με μαζικές διαδικασίες να προετοιμάσουν τους εργαζόμενους του κλάδου για κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στο σύνολο των αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης, για τη μαχητική διεκδίκηση των δικών μας αναγκών.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΗN ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ!