Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις καταστροφικές πυρκαγιές
της 23ης/24ης Ιουλίου 2018

Αθήνα, 25/7/2018

O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων συγκλονισμένος από την τρομακτική καταστροφή που προκάλεσαν τα πολλαπλά μέτωπα της πυρκαγιάς της 23ης/24ης Ιουλίου 2018, εκφράζει την οδύνη του για τον θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων, ανάμεσά τους και παιδιά, και στέκεται αλληλέγγυος, πρώτα από όλα σε όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους μέσα στην κόλαση της φωτιάς και σε όλους όσους επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.
Ως ελάχιστη εκδήλωση αλληλεγγύης ανακοινώνουμε ότι στα δωμάτια του ξενώνα του ΣΕΑ θα μπορούν να φιλοξενηθούν συνάνθρωποί μας που  κάηκε το σπιτικό τους. Όποιος γνωρίζει άτομα που χρειάζονται φιλοξενία να απευθύνεται στο τηλέφωνο 210/3252214.

Καλούμε τα μέλη του ΣΕΑ να συγκεντρώνουν από αύριο, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 από τις 10.00 έως 15:00, στα γραφεία μας, Ερμού 134, 10533 Αθήνα στο Θησείο, είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής:

1. Τρόφιμα:  εμφιαλωμένα νερά, γάλατα εβαπορέ, χυμούς, κονσέρβες και άλλα τρόφιμα μακράς διάρκειας

2.  Γάζες, βαμβάκι και επιδεσμικό υλικό, αντισηπτικό υλικό για τους νοσηλευτές 1ης γραμμής  (γάντια και σαπούνια τύπου Μπεταντίν)

3. Λιπαντικές Οφθαλμικές Σταγόνες (δάκρυα)

4. Κολλύρια με αντιβίωση /ή και κορτιζόνη

5. Aντιόξινα

6. Αναλγητικά (τύπου Νιούροφεν - δε θέλουν συνταγή)

7. Γαστροπροστατευτικά (τύπου Λοσέκ)

8. Οινόπνευμα, οξυζενέ

9. Μάσκες, κρέμες αντιβιοτικές και για εγκαύματα.

10. Μωρομάντιλα, πάνες βρεφών και ενηλίκων

11. Βρεφικό γάλα