ΑντιΝΑΤΟϊκό Συλλαλητήριο

6.30 μ.μ.

Αθήνα: Προπύλαια
Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Βενιζέλου

Στις 11 – 12 Ιουλίου διεξάγεται στις Βρυξέλλες η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ως ένα πρώτο και αποφασιστικό βήμα κλιμάκωσης των πολεμικών προετοιμασιών από την πλευρά των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους. Η κρίσιμη αυτή σύνοδος θα αποφασίσει:
•Την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων και την αύξηση της δυνατότητας επεμβάσεων παντού στον πλανήτη.
•Την κατάργηση της δυνατότητας οποιασδήποτε χώρας να φέρει εμπόδια στην απρόσκοπτη διέλευση των νατοϊκών στρατευμάτων αλλά και  συνολικά στις πολεμοκάπηλες και τυχοδιωκτικές επιλογές του ΝΑΤΟ.
•Την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών όλων των χωρών στο εξωφρενικό 2% του ΑΕΠ και την επιβάρυνση των λαών με δισεκατομμύρια για τη βιομηχανία του θανάτου.
•Τα βήματα στη νατοϊκή ολοκλήρωση των Βαλκανίων και τη «σύσφιγξη» των σχέσεων του ΝΑΤΟ με νέες χώρες σε Μ. Ανατολή και Αφρική.
Με αυτή την επικίνδυνη πολεμοκάπηλη πολιτική ευθυγραμμίζεται και η ελληνική κυβέρνηση: Δαπανά το 2% του ΑΕΠ για πολεμικές δαπάνες, επεκτείνει και αναβαθμίζει τις αμερικανονατοϊκές βάσεις στην περιοχή, οικοδομεί τον αντιδραστικό και επιθετικό άξονα Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ, πολλαπλασιάζει τις στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, επιδιώκει την αναβάθμιση της θέσης και του ρόλου του ελληνικού κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή, εμφανιζόμενη σαν ο «καλός στρατιώτης του ΝΑΤΟ».

Ενάντια στα νατοϊκά και κυβερνητικά σχέδια τα συλλαλητήρια την Τετάρτη 11 Ιουλίου, πρώτη μέρα της νατοϊκής συνόδου στις Βρυξέλλες, μπορούν να αποτελέσουν το βήμα για την ανάπτυξη ενός αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού, αντικυβερνητικού κινήματος.