ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Π.Ο.Ε.ΙΔ.Δ.
ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  318 ΕΙΔ.2919/3-3-82
www.poeidd.gr, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13 (5ος ΟΡΟΦΟΣ) 104 32  ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.:  210 52 25 158,  Fax: 210 52 27 237

Αθήνα, 28-11-2017

Ανακοίνωση Στήριξης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) συμπαραστέκεται και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των απλήρωτων επί συμβάσει συναδέλφων καθαριστών σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

Ο εμπαιγμός που υφίστανται, παραμένοντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες (Ιούνιο), καθώς κανένα από τα αρμόδια Υπουργεία δεν αναλαμβάνει την ευθύνη επίλυσης του ζητήματος, είναι ενδεικτικός της εν γένει απαξίωσης των εργαζομένων ΙΔΟΧ, των συνθηκών εργασίας τους, αλλά και των πολλών διακρίσεων απέναντι στους ΙΔΑΧ και μόνιμους συναδέλφους (άδειες, αμοιβές, επιδόματα κ.λπ.).

Καλούμε τα αρμόδια Υπουργεία, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λυθεί άμεσα το πρόβλημα και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους καθαριστές.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να σταματήσει επιτέλους να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του με επί συμβάσει προσωπικό και να προχωρήσει σε προσλήψεις μεγάλου αριθμού μόνιμου προσωπικού (όχι ο εμπαιγμός των 62 θέσεων!) όλων των ειδικοτήτων, αναγνωρίζοντας και μοριοδοτώντας το σύνολο της προϋπηρεσίας των μακροχρόνια συμβασιούχων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                                    ΒΑΣΙΟΣ ΑΡΗΣ