ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981

ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  318 ΕΙΔ.2919/3-3-82

www.poeidd.gr

ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13 (5Ος ΟΡΟΦΟΣ)                                  ΤΗΛ.:  210 52 25 158,  Fax: 210 52 27 237

104 32  ΑΘΗΝΑ                                                                                                                                                  Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα, 21-02-2017

Ανακοίνωση Συμπαράστασης

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) συμπαραστέκεται και στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού, για την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017.

Η νέα διαδικασία πληρωμών των έργων ΠΔΕ και η αλλαγή υπολόγων έχει οδηγήσει σε μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε συγχρηματοδοτούμενα έργα. Αυτή η νέα καθυστέρηση έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, αλλά αναίτιες καθυστερήσεις, με διάφορες κατά περίπτωση δικαιολογίες: εμπλοκή πολλών φορέων και οργανισμών, λάθη στους καταλόγους, καθυστέρηση κατανομών, μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία κ.λπ. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε φτάσει στο τέλος Φεβρουαρίου και να μην υπάρχει σαφή απάντηση από τους καθ’ ύλη αρμόδιους για τον χρονικό ορίζοντα πληρωμής των επί συμβάσει εργαζομένων.

Αυτές οι καταστάσεις είναι αδιανόητες και χωρίς καμία λογική. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο όφειλαν εγκαίρως να μεριμνήσουν για τις νέες διαδικασίες πληρωμής, οπότε να μην έχουμε τα συνήθη φαινόμενα άγνοιας, αδιαφορίας και εν τέλει καθυστέρησης πληρωμών, με μόνα θύματα τους απλήρωτους εργαζόμενους.

Ζητούμε την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και την άμεση εξεύρεση λύσης για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας. Ζητούμε να μην υπάρξουν ξανά φαινόμενα αναίτιων καθυστερήσεων, αλλά οι Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α να καταβάλλουν τη μισθοδοσία των επί συμβάσει εργαζομένων χωρίς χρονοτριβές, με την ίδια σπουδή όπως και οι μόνιμοι συνάδελφοι λαμβάνουν τη δική τους μισθοδοσία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ της Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ                                                      ΒΑΣΙΟΣ ΑΡΗΣ