Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ 

 

Τώρα αποφασίζουμε και οργανώνουμε απεργιακή απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας

Σε συνθήκες μεγάλης έξαρσης της πανδημίας και νέου lockdown, που αναδεικνύουν ξανά την απουσία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας του λαού, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία επιχειρούν να φορτώσουν τα βάρη και από αυτό το «λουκέτο» στην πλάτη των εργαζομένων, με επίθεση στο εισόδημα και τους όρους εργασίας τους. Βλέπουν ταυτόχρονα στις συνθήκες της καραντίνας... χρυσή ευκαιρία για να προωθήσουν το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τη 10ωρη εργάσιμη μέρα, για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και του απεργιακού δικαιώματος τις  απλήρωτες υπερωρίες, τις μειώσεις μισθών, την αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, τις μειώσεις παροχών στην εργατική τάξη μέσω ΟΑΕΔ, την περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ και άλλων πολλών που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από τους εργαζόμενους.

Εκτός από τις αντιδραστικές ρυθμίσεις για τα Εργασιακά και τον συνδικαλιστικό νόμο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα να φέρει και μια σειρά άλλα αντιδραστικά νομοσχέδια με τα οποία στηρίζει πολύμορφα την κερδοφορία του κεφαλαίου με στόχο να διευρύνουν και να ανοίξουν νέα πεδία δραστηριότητας για τα κέρδη τους, όπως  του υπουργείου Παιδείας  με το οποίο συνεχίζονται οι βάρβαρες αναδιαρθρώσεις σε βάρος της Εκπαίδευσης, του  υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το νέο χωροταξικό και πολεοδομικό νομοσχέδιο, για το οποίο ήδη έχουν αρχίσει να εκφράζουν διαμαρτυρίες από τους φορείς (π.χ. το ΤΕΕ), του ΥΠΠΟΑ για τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση του Τ.Α.Π.Α με την δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (Ο.Δ.Α.Π).

 

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους

Καλούμε την ΠΟΕ-ΥΠΠΟΑ και τα Δ.Σ. των Σωματείων του ΥΠΠΟΑ να πάρουν αποφάσεις για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, την προετοιμασία και την οργάνωσή της. 

Τώρα είναι η ώρα να μη μείνει χώρος δουλειάς που να μην ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι. Μέσα από τα Σωματεία μας και τις Επιτροπές Αγώνα, να οργανωθούν συσκέψεις, περιοδείες, να μάθουν όλες και όλοι τι ετοιμάζει η κυβέρνηση. 

Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντεργατικό έκτρωμα

                                                                                                 

ΔΑΣ-ΥΠΠΟΑ

                                                                                                                                                                                                                                      Νοέμβριος 2020