Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Π.Ο.Ε.ΙΔ.Δ.
ΧΡΟΝΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ  318 ΕΙΔ.2919/3-3-82
www.poeidd.gr, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 13 (5ος ΟΡΟΦΟΣ) 104 32  ΑΘΗΝΑ  ΤΗΛ.:  210 52 25 158,  Fax: 210 52 27 237

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αθήνα, 29/03/2020


  Ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο, εν μέσω των πρωτόγνωρων καταστάσεων με τις οποίες δοκιμάζεται η Ελλάδα και οι εργαζόμενοι κατ’ επέκταση, σπεύσαμε να επισημάνουμε αρμοδίως πολλά ζητήματα, τα οποία αφορούν στην ασφάλεια πολιτών και εργαζομένων και στην ίση αντιμετώπιση των εργαζομένων ΙΔΟΧ του Δημοσίου (άδεια ειδικού σκοπού, εκ περιτροπής εργασία, προστασία εργαζομένων κ.λπ.).
  Με αφορμή τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους και ΠΝΠ, που αφορούν στα μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19, αλλά και τις απαντήσεις στα έγγραφα, που ως ΠΟΕΙΔΔ έχουμε αποστείλει, επισημαίνουμε ότι ΟΛΕΣ οι διατάξεις των εγκυκλίων οφείλουν να εφαρμόζονται και στους ΙΔΟΧ εργαζόμενους του Δημοσίου. Συγκεκριμένα:

1. Όλες οι Υπηρεσίες πρέπει να εφαρμόζουν τις διατάξεις για την εξ αποστάσεως (τηλεργασία) εργασία και για τους εργαζόμενους ΙΔΟΧ.
2. Η εκ περιτροπής εργασία, προκειμένου για την αποφυγή συγχρωτισμού εργαζομένων, μετακινήσεων προσωπικού κ.λπ. οφείλει να εφαρμοστεί και στους εργαζόμενους ΙΔΟΧ.
3. Η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασία δε θέτει σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των εργαζομένων, η οποία θα καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή.
4. Καμία Υπηρεσία δεν έχει το δικαίωμα να αναγκάζει τους εργαζόμενους να δηλώνουν τις κανονικές τους άδειες.
5. Υπάρχει ρητή οδηγία οι μισθοδοσίες των εργαζομένων ΙΔΟΧ να διεκπεραιώνονται εγκαίρως από τις Υπηρεσίες, χωρίς καμία καθυστέρηση.
6. Καμία Υπηρεσία δεν έχει το δικαίωμα να μην ανανεώσει συμβάσεις εργαζομένων, με την πρόφαση ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί παρατάσεις έργων, έκδοση αποφάσεων αυτεπιστασίας κ.λπ. Επί του ζητήματος έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες από την ΕΔΕΠΟΛ.

  Οι ανωτέρω περιπτώσεις είναι ενδεικτικές. Με γνώμονα την ασφάλεια των όλων εργαζομένων, το ζητούμενο είναι ότι όλες οι διευκολύνσεις, άδειες ειδικού σκοπού, ευπαθών ομάδων κ.λπ., πρέπει να εφαρμόζονται για όλο το προσωπικό των Υπηρεσιών και να μην γίνονται διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων ΙΔΟΧ.

 

Για το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Ι.Δ.Δ.

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας

Άρης Βάσιος                   Γιώργος Σκεπαστιάνος