Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

EKA
EΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ
Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 48Β
 τηλ.: 210 8836918
www.eka.org.gr  
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα, 07/11/2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τις προκλητικές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης της ΝΔ για περιορισμό και απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Μετά τα εμπόδια για την προκήρυξη απεργίας στο επίπεδο του επιχειρησιακού σωματείου που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση και τις αντιδραστικές διατάξεις που υπήρχαν στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο για το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία, που οδηγούν στο φακέλωμα των εργαζομένων, η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα νέο αντιδραστικό μέτρο για να χτυπήσει τους αγώνες των εργαζομένων, να δυναμώσει την καταστολή και την τρομοκρατία και να καλλιεργήσει ακόμα παραπέρα την αντιδραστική λογική του κοινωνικού αυτοματισμού.

Η πολιτική που οδηγεί στη συρρίκνωση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που διαλύει τις ΣΣΕ, που οδηγεί στην εντατικοποίηση και στις μειώσεις μισθών, που κλείνει νοσοκομεία και διαλύει τις αστικές συγκοινωνίες, που μεγαλώνει τη φοροληστεία και τη μείωση του λαϊκού εισοδήματος, ευθύνεται για τα βάσανα του λαού και όχι οι αγώνες των εργαζομένων.
Όμως ό,τι και να κάνουν, οι εργαζόμενοι δε θα υποστείλουν τη σημαία των αγώνων τους και των διεκδικήσεων τους, δε θα σταματήσουν την πάλη για να κατακτήσουν το δίκιο και τα αιτήματά τους.

Το Δ.Σ.