Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

1ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού

CoOpenAir Festival

12,13 και 14 Οκτωβρίου 2018
στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ


 Στις 12-13-14 Οκτωβρίου διοργανώνεται στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, το 1ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού CoOpenAir Festival, με στόχο να αναδειχθούν τα συνεργατικά εγχειρήματα που λειτουργούν με ισότητα και ισονομία.
Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές, «Τασσόμαστε ανοιχτά στο πλευρό των συνεργατικών δομών που λειτουργούν πραγματικά αμεσοδημοκρατικά και βλέπουν τους εαυτούς τους, όπως και εμείς, ως κομμάτι του προπλάσματος για μια άλλη κοινωνία. 1ο Φεστιβάλ Συνεργατισμού CoOpenAir Festival για να δείξουμε ότι μπορούμε χωρίς αφεντικά, από τα κάτω, αυτοοργανωμένα, με αυτοδιαχείριση ενάντια στην οικονομική τους βαρβαρότητα. Μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, εκθέσεις, συζητήσεις και workshops, αναδεικνύουμε τα ζωντανά παραδείγματα συνεργατικών εγχειρημάτων που εργάζονται και λειτουργούν ριζοσπαστικά».
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα διατίθενται και κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης. Μεταξύ των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται παρουσιάσεις συνεργατικών εγχειρημάτων, συζητήσεις για τη διαχείριση των μνημείων της ιστορίας και του πολιτισμού από την ίδια την κοινωνία καθώς και για την κατάληψη των μέσων παραγωγής και τις παράλληλες δομές σε ανακτημένους χώρους εργασίας.


Πρόσβαση: Λεωφορεία Νο 2-3-8 Στάση Σ.Α.Σ.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο του Σωματείου Υπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ και στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook (Coopenair Festival - 1o Φεστιβάλ Συνεργατισμού)