Αντιφασιστική συγκέντρωση

Εφετείο
Λ. Αλεξάνδρας & Λουκάρεως
Αθήνα

Αντιφασιστική κινητοποίηση στο Εφετείο διοργανώνεται στις 22/3, στις 9:00 το πρωί, για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό των νεοναζί δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν. Πρόκειται για την ημέρα των αγορεύσεων της πολιτικής αγωγής και της πρότασης του Εισαγγελέα. Η δίκη έχει φτάσει σε πολύ κρίσιμο σημείο, καθώς πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ρατσιστικό κίνητρο χρησιμοποιείται από την κρατική εξουσία (διά στόματος της εισαγγελίας και της Προέδρου του δικαστηρίου) ως παράθυρο για τη μη αναγνώριση του κινήτρου και τη μείωση της ποινής των φονιάδων από ισόβια σε 20 χρόνια.
Στη συγκέντρωση καλούν αντιφασιστικές οργανώσεις (ΚΕΕΡΦΑ, ΟΡΜΑ) και συλλογικότητες των Πετραλώνων. Παρών θα είναι και ο Χαντίμ Χουσέιν, πατέρας του Λουκμάν.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μεθοδεύει (μέσω του πολλαπλά αντιδραστικού νέου σχεδίου νόμου που καταθέτει το Υπουργείο Δικαιοσύνης), εξισώνοντας τη συμμετοχή με τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, να πέσουν στα μαλακά τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής και να μειωθεί η ποινή που προβλέπεται γι' αυτούς από 10-20 σε 5-10 χρόνια.
Οι σχεδιασμοί τους δε θα περάσουν!
Με την ενωτική και μαζική δράση του αντιφασιστικού κινήματος να βάλουμε φραγμό στην άνοδο της ακροδεξιάς και τις φασιστικές επιθέσεις, την αντιδραστική πολιτική Ε.Ε. & κυβερνήσεων που τους θρέφει και την κρατική καταστολή σε πρόσφυγες, μετανάστες και εργάτες.