Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Όλοι
στη στάση εργασίας 1/11/2018
και
στη Γενική Συνέλευση 2/11/2018

Στάση εργασίας 1/11 12:00 – 15:30, συγκέντρωση 12:30 στο ΥΠ.ΠΟ.Α
Έκτακτη Γενική Συνέλευση 2/11 9:00 στο ΕΚΑ (3ης Σεπτεμβρίου 48Β)

 

Για μία ακόμη φορά 1.500 περίπου συνάδελφοι στη φύλαξη και καθαριότητα πανελλαδικά θα απολυθούν εντός του φετινού φθινοπώρου, για να αντικατασταθούν αμέσως μετά από ανέργους που εργάζονταν στις ίδιες υπηρεσίες και φορείς την αμέσως προηγούμενη περίοδο, τη στιγμή που έρχονται πιο κοντά οι 200 απολύσεις στο ΤΑΠ. Για μία ακόμη φορά θα συνεχίσουν να εργάζονται με μειωμένα δικαιώματα, όπως όλοι οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ.Α., σε περιβάλλον έντονης εντατικοποίησης, ένεκα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και των σημαντικών διακρίσεων λόγω της σχέσης εργασίας.
Για μία ακόμη φορά οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ.Α. βιώνουν τα αποτελέσματα της πιστής εφαρμογής από το Υπουργείο των πολιτικών λιτότητας, που υπαγορεύονται από κράτος, κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση: υποχρηματοδότηση, καθυστερήσεις πληρωμών, εργατικά ατυχήματα, έλλειψη ΜΑΠ και υλικών, ομηρεία, ανακύκλωση της ανεργίας, μόνιμες προσλήψεις με το σταγονόμετρο. Αποτελέσματα που έχουμε βαρεθεί να καταγγέλλουμε.
Στις συνεχείς οχλήσεις μας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. για συνάντηση ώστε να της εκθέσουμε τα παραπάνω προβλήματα και να ζητήσουμε άμεσες λύσεις, εκείνη απαξιοί να μας απαντήσει. Θα την αναγκάσουμε να το κάνει.
Την Πέμπτη 1/11 συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας και τη συγκέντρωση στο Υπουργείο. Να απεργήσουμε μαζικά, κλείνοντας χώρους, εργοτάξια και υπηρεσίες. Να δείξουμε ότι χωρίς εμάς το Υπουργείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Να δείξουμε έμπρακτα την πραγματική σχέση εργασίας που κρύβεται πίσω από τη σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία δεν είναι άλλη από την κάλυψη οργανικών θέσεων.
Και την Παρασκευή 2/11 να λάβουμε μέρος μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για να οργανώσουμε συλλογικά τη δράση μας.
Διεκδικούμε:
Καμία απόλυση συμβασιούχου. Κατάργηση της ελαστικής εργασίας στο ΥΠ.ΠΟ.Α. Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή σχέση εργασίας για την κάλυψη όλων των ελλείψεων προσωπικού.
Ίσα δικαιώματα για ίση εργασία. Άμεση χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους συμβασιούχους που το δικαιούνται. Καμία περικοπή στην άδεια αιμοδοσίας. Χορήγηση όλων των αδειών (κανονικές, εξετάσεων, μητρότητας, λοχείας, αναρρωτικές) σε όλους τους εργαζόμενους χωρίς προϋποθέσεις. Όχι στις διακρίσεις στους χώρους εργασίας λόγω της σχέσης εργασίας.
Άμεση εξόφληση όλων των δεδουλευμένων. Καμία καθυστέρηση στη μισθοδοσία των συμβασιούχων.
Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο κεφάλαιο. Αποκλειστικά δημόσια διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού τομέα που απεργούν την 1/11 για Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις.
Κλιμακώνουμε τη δράση μας με τη συμμετοχή μας στην απεργία που έχουν προκηρύξει ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ στις 14/11, μαζί με τους συναδέλφους μας, μόνιμους και συμβασιούχους, του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, μια απεργία που δεν ήθελε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία, η οποία βγήκε μέσα από τις συνεχείς κινητοποιήσεις του Σεπτέμβρη – Οκτώβρη και την πίεση πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών. Με τη μαζική συμμετοχή μας να διεκδικήσουμε να τα πάρουμε όλα πίσω, την κατάργηση των μνημονιακών νόμων, να βάλουμε τα εργατικά συμφέροντα μπροστά και να πιέσουμε για κλιμάκωση του αγώνα, για την εργατική αντεπίθεση.

Όλοι στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση!

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι