Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα, 7 - 10 -2018

24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ
Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Συγκέντρωση: Ακρόπολη, 10.30 π.μ.

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ προκηρύσσει  Εικοσιτετράωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ για τις 11/10/2018, ημέρα εικοσιτετράωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, και συμμετέχει στη συγκέντρωση στην είσοδο της Ακρόπολης στις 10:30 την ίδια μέρα.

Η υπόθεση της μεταβίβασης μνημείων στο Υπερταμείο είναι εξαιρετικά σοβαρή. Αρχαιολογικοί χώροι όπως η Κνωσσός, το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, η Ρωμαϊκή Αγορά της Θεσσαλονίκης, μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος, το φρούριο Φιρκά (Χανιά), η Σπιναλόγκα, μουσεία όπως τα αρχαιολογικά μουσεία Ηρακλείου, Αργοστολίου, Μυτιλήνης, τα ακίνητα της Πλάκας και πολλά άλλα ακίνητα έχουν μεταβιβαστεί –τα περισσότερα με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, και οι δύο δημοσιευμένες σε ΦΕΚ– στην ΕΤΑΔ ΑΕ (η οποία ανήκει πλέον στο Υπερταμείο), με ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταβίβασης της διαχείρισης των μνημείων σε ιδιώτες. Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ επιχειρούν να "θολώσουν τα νερά" με μετάθεση ευθυνών και δηλώσεις τη μια στιγμή περί "κινδυνολογίας" και την άλλη για "εξαιρέσεις που έγιναν ή δεν έγιναν", για επανέλεγχο της λίστας και για νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Οικονομικών που θα λύσει τελικά το πρόβλημα. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις «διαβεβαιώσεις» της κυβέρνησης ούτε στο όψιμο ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης.

Απαιτούμε να μην περάσουν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία, τα μουσεία, τα απαλλοτριωμένα ακίνητα του ΥΠ.ΠΟ.Α στην ΕΤΑΔ και το Υπερταμείο!

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία Κουμτζή

 Χρήσιμοι Σύνδεσμοι