Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Όλες και όλοι στην απεργία στις 3 Οκτωβρίου 2018

Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ.Α που το δικαιούνται! Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους!

Προσυγκέντρωση: ΤΑΠ, Πανεπιστημίου 57, 11.30 π.μ.

 

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ καλεί τα μέλη του να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία στις 3 Οκτώβρη, ημέρα απεργίας της ΑΔΕΔΥ για το ανθυγιεινό και τα ΒΑΕ, στην προσυγκέντρωση του Σωματείου στην Πανεπιστημίου 57 (στις 11:30 π.μ.) και την πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών. 

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΟΙΚ. συνεχίζει τις εργασίες της επιτροπής που έχει συστήσει για το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ, ερήμην των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, χωρίς να ενημερώνει για τα πορίσματα της επιτροπής, όπως είχε δεσμευτεί, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις μας ότι οδεύει προς περικοπές και υποβάθμιση κατηγοριών. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για τις προθέσεις της επιτροπής σχετικά με την  καταβολή του ανθυγιεινού στους συμβασιούχους που το δικαιούνται και δεν το λαμβάνουν, ειδικότερα για τους συμβασιούχους του ΥΠ.ΠΟ.Α, οι οποίοι έχουμε δια νόμου αποκλειστεί από τη χορήγησή του, διατηρώντας έτσι μια μεγάλη αδικία και σαφή διάκριση εργαζομένων λόγω της σχέσης εργασίας τους.
Την ίδια στιγμή που οι διακρίσεις απέναντι στους συμβασιούχους στους χώρους εργασίας εντείνονται με κλιμακούμενα περιστατικά εκφοβισμών, σεξιστικών και ρατσιστικών συμπεριφορών, η απληρωσιά συνεχίζεται, το ίδιο και η ομηρία των συμβασιούχων, όταν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γίνονται με το σταγονόμετρο. Για όλα τα παραπάνω ζητήματα έχουμε ζητήσει να ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α., η οποία απαξιοί να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Συνάδελφοι,
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε κυβέρνηση και γραφειοκρατικές ηγεσίες ότι θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων. Μόνο η δική μας αυτενέργεια, ο συντονισμός των εργαζομένων και η συμμετοχή μας στις συλλογικές αγωνιστικές δράσεις θα μπορέσει να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Την Τετάρτη 3 Οκτώβρη ας συμμετάσχουμε μαζικά στην απεργία και στη συγκέντρωση του Σωματείου, να κλείσουμε υπηρεσίες, χώρους και εργοτάξια. Να δώσουμε μια προειδοποιητική απάντηση στην εργοδοσία ότι θα διεκδικήσουμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας.
Διεκδικούμε:
- Άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΙΔΟΧ του ΥΠ.ΠΟ.Α που το δικαιούνται.
- Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί και αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη. Να μας παραδοθεί το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών που αφορά το ανθυγιεινό και τα ΒΑΕ. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων με γιατρούς ασφαλείας και λήψη όλων των μέτρων ασφαλείας των εργαζομένων.
- Άμεση εξίσωση των δικαιωμάτων των ΙΔΟΧ εργαζομένων με τους μόνιμους και ΙΔΑΧ συναδέλφους.
- Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και εξαιρέσιμων σε υπηρεσίες, καθαριότητα, φύλαξη και έργα.
- Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Καμία απόλυση συμβασιούχου.

Σας καλούμε στην προσυγκέντρωση του Σωματείου στις 11:30 π.μ. στο ΤΑΠ (Πανεπιστημίου 57, Αθήνα)Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                         H Γενική Γραμματέας

Μιχαήλ Ζερβός                                                         Mαρία ΚουμτζήΧρήσιμοι Σύνδεσμοι