Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα,  15 - 04 -2018

Eνημερωτικό Δελτίο

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό ΠΟΑ Κ. Στρατή

 

Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας συναντήθηκε στο ΥΠΠΟΑ, την Τετάρτη 11/4/2018, με τον νέο Υφυπουργό ΠΟΑ Κωνσταντίνο Στρατή, κύρια αρμοδιότητα του οποίου είναι το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, όπου συζητήσαμε τα παρακάτω θέματα:

    Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων

Ο Υφυπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού στο ΤΑΠ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στην αποστολή του. Μας ενημέρωσε ότι συζήτησε με την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεροβασίλη το ενδεχόμενο επαναπρόσληψης των απολυμένων συναδέλφων της σύμβασης ΣΟΧ1/2017 του ΤΑΠ μέχρι την έκδοση νέας προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού, η οποία απέρριψε το ενδεχόμενο λόγω έλλειψης επαρκούς νομοθετικού πλαισίου. Λόγω αυτής της απόρριψης το ΥΠΠΟΑ διερευνά τη δυνατότητα μακροχρόνιας προκήρυξης για το ΤΑΠ με πριμοδότηση της προϋπηρεσίας ώστε να δωθεί η δυνατότητα επιτυχίας στους απολυμένους συναδέλφους, παράλληλα με την έκδοση νέας προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού οκτάμηνης διάρκειας, η οποία βρίσκεται στον ΑΣΕΠ προς έγκριση.

    Μόνιμες προσλήψεις – μακροχρόνιες συμβάσεις – ένδικα μέσα

Από την πλευρά μας υποστηρίξαμε την πάγια θέση του     Σωματείου μας για την πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις προσωπικού στο ΤΑΠ και σε όλες τις υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΠΟΑ. Ο Υφυπουργός μας αντέτεινε τη δυσκολία μόνιμων προσλήψεων λόγω των κυβερνητικών δεσμεύσεων, ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη των 200 αρχαιοφυλάκων θα εκδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες και ότι δεν αργεί η τακτοποίηση των συναδέλφων που έχουν κερδίσει ένδικα μέσα. Ζητήσαμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς οι ελλείψεις είναι τεράστιες και οργανικές θέσεις καλύπτονται παράτυπα από συμβασιούχους. Απάντησε ότι συμφωνεί καταρχάς μαζί μας, αλλά, ακόμα και στο ενδεχόμενο έκδοσης προκήρυξης για μόνιμες προσλήψεις, η τοποθέτηση των επιτυχόντων θα πάρει πολύ χρόνο. Πρότεινε σαν καλή λύση την έκδοση μακροχρόνιων συμβάσεων ώστε να καλυφθεί η επόμενη περίοδος και εξέφρασε την έκπληξή του που δεν προχώρησαν οι παρατάσεις και οι 18μηνες συμβάσεις της τροπολογίας του ΦΕΚ 191Α/2017. Εκφράσαμε την άποψη ότι δεν υπήρξε βούληση εφαρμογής της τροπολογίας από τις Διοικήσεις των φορέων και των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ όπως και έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Ζητήσαμε την επίσπευση της έκδοσης της προκήρυξης για τα 18μηνα στην καθαριότητα και την έκδοση νέου νόμου για τη γενίκευση έκδοσης μακροχρόνιων συμβάσεων σε όλους τους φορείς του ΥΠΠΟΑ και για όλες τις ειδικότητες.

Ακόμα, εκφράσαμε την αντίφαση των φορέων και ιδιαίτερα του ΤΑΠ στην αντιμετώπιση συναδέλφων που προσέφυγαν σε ένδικα μέσα. Η δικηγόρος του ΤΑΠ εμφανίζεται πλήρως αρνητική και επιθετική απέναντι στους συναδέλφους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, τη στιγμή που η διοίκηση του Ταμείου και ο ίδιος ο Υφυπουργός αναγνωρίζουν τόσο την έλλειψη προσωπικού όσο και την επαγγελματική επάρκεια των συναδέλφων. Ο Υφυπουργός επικαλέστηκε ιδιαιτερότητες στην συγκεκριμένη υπόθεση. Αντιτείναμε πως ακριβώς παρόμοια αντιφατική αντιμετώπιση από τη Διοίκηση και το δικηγόρο έχουν και οι συνάδελφοι του Μουσείου Ακρόπολης που έχουν προσφύγει σε ένδικα μέσα και σημειώσαμε ότι οι δικηγόροι εκφράζουν τη γραμμή του πελάτη τους και ότι επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Ζητήσαμε την άμεση αποσαφήνιση της στάσης του Υπουργείου απέναντι σε αυτούς τους συναδέλφους.

   Πληρωμή εξαιρέσιμων σε καθαριστές και αρχαιοφύλακες

Ενημερώσαμε τον Υφυπουργό για την απαράδεκτη κατάσταση της μη καταβολής εξαιρέσιμων και πέραν του πενθημέρου αμοιβών, που καταβάλλονται από το ΤΑΠ, στο φυλακτικό προσωπικό και το προσωπικό καθαριότητας, σε πολλές περιπτώσεις από τον Ιούλη του 2017. Συγκεκριμένα, οι καθαριστές που απολύθηκαν την 31/12/2017 ακόμα δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμα, το ίδιο και οι αρχαιοφύλακες που απολύθηκαν  το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου του 2017, ενώ εξαιρέσιμα δεν έχουν λάβει και οι αρχαιοφύλακες των νέων πεντάμηνων προκηρύξεων, που απολύονται τους επόμενους μήνες. Ο Υφυπουργός συμφώνησε ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι ανεκτή και την απέδωσε στην υποστελέχωση του ΤΑΠ. Ζητήσαμε για ακόμα μία φορά μέριμνα ώστε να πληρώνονται οι ΙΔΟΧ χωρίς καθυστερήσεις, την επιστροφή στην εργασία των συναδέλφων της σύμβασης ΣΟΧ1/2017 του ΤΑΠ και άμεσες μόνιμες προσλήψεις στο ΤΑΠ και το ΥΠΠΟΑ.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει όλες τις πληροφορίες που του δώσαμε, να επιληφθεί των προβλημάτων και να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω αιτήματά μας, μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία!

Εκ μέρους του Δ.Σ.,
Αντώνης Σκαρπέλης
Γεν. ΓραμματέαςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι