Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Δ/ΝΣΗ: ΔΙΟΣΚΟΥΡΩΝ 1  -  105 55 ΠΛΑΚΑ
Τηλ.: 2103219710  -  Fax: 2103219717
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αθήνα,  5 - 12 -2017

 

 

Απεργία 29ης Νοεμβρίου

Η απεργία μας της 29ης Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν οι συνάδελφοι του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων, του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία και της ΠΟΕΙΔΔ, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις στενότερου συντονισμού του αγώνα των συμβασιούχων του ΥΠ.ΠΟ., συντονισμό που θα επιχειρήσουμε να βαθύνουμε την αμέσως επόμενη περίοδο. Στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών συμμετείχαν με στάση εργασίας η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ και τα πρωτοβάθμια σωματεία μόνιμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων του Υπουργείου (ΣΕΑ, Ενιαίος Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Εργατοτεχνιτών) εκφράζοντας έτσι την έμπρακτη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. Στην πορεία μας στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης συμμετείχαν 100 περίπου εργαζόμενοι, οι οποίοι στην πλειονότητά τους παρέμειναν συγκεντρωμένοι στο Υπουργείο κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων. 

 

 

 

Συγκέντρωση στο Υπ.Οικονομικών

Στο ΥΠ.ΟΙΚ. συναντήσαμε το διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Τσακαλώτου κ. Παπακωνσταντίνου. Ζητήσαμε ενημέρωση για το ανθυγιεινό επίδομα, την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων για τους συναδέλφους καθαριστές, εκφράσαμε τη διεκδίκησή μας για μόνιμες και σταθερές προσλήψεις και ίσα δικαιώματα στους χώρους δουλειάς καθώς και την αντίθεσή μας στην αντισυνδικαλιστική πρόθεση περιορισμού του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία. Ενημερωθήκαμε ότι το ΥΠ.ΟΙΚ. συνυπέγραψε τροπολογία του Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τους παρατασιούχους καθαριστές, ενώ θέσαμε νέα ημερομηνία συνάντησης στο ΥΠ.ΟΙΚ. την 15η Δεκέμβρη για το ανθυγιεινό επίδομα ώστε να ενημερωθεί εντωμεταξύ ο Υπουργός Οικονομικών.

 

 

Συγκέντρωση στο Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Στο ΥΠ.ΔΙΟΙΚ.ΑΝ συναντήσαμε τον σύμβουλο της Υπουργού Γεροβασίλη κ. Δράκο καθώς και νομικό σύμβουλο του Υπουργείου. Μας ενημέρωσαν ότι προώθησαν στη Βουλή τις προηγούμενες μέρες την τροπολογία για τους παρατασιούχους καθαριστές. Ζητήσαμε ενημέρωση για την πρόβλεψη μόνιμων προσλήψεων το 2018. Η απάντησή τους ήταν ότι προγραμματίζονται μόλις 2.000 προσλήψεις σε ολόκληρο το Δημόσιο. 250 από αυτές αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού. Απαντήσαμε ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις πραγματικές ελλείψεις προσωπικού. Είναι προφανές ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η συνέχιση της ομηρίας των συμβασιούχων. Για το ζήτημα του ανθυγιεινού επιδόματος και των ίσων δικαιωμάτων και αδειών για τους ΙΔΟΧ εργαζομένους μάς παρέπεμψαν στο Υπουργείο μας.

 

 

Ψήφιση Τροπολογίας για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Η τροπολογία για την καθαριότητα ψηφίζεται σήμερα. Η τροπολογία προβλέπει: (1) εξόφληση δεδουλευμένων των παρατασιούχων καθαριστών, (2) δυνατότητα παράτασης των συμβάσεών τους μέχρι να προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, (3) νέες προκηρύξεις προσλήψεων 18μηνης διάρκειας για φύλαξη και καθαριότητα και (4) δυνατότητα ειδικής μοριοδότησης στις νέες αυτές προκηρύξεις. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σαφή νίκη του αγώνα των καθαριστών και του Σωματείου μας. Θα χρειαστεί με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ να οργανώσουμε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλέψεις της τροπολογίας.

 

Αντιπροσωπεία του Σωματείου στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ (4/12)

Στο ίδιο νομοσχέδιο που εντάχθηκε η τροπολογία, η κυβέρνηση επιχείρησε χθες το βράδυ να εντάξει τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας στα πρωτοβάθμια σωματεία και πρόβλεψη υπέρ της εργοδοσίας στα εργατικά ατυχήματα. Ύστερα από την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε από τα σωματεία η κυβέρνηση έκανε πίσω και απέσυρε την τροπολογία αυτή. Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε χθες το βράδυ στάση εργασίας για σήμερα (4/12, 12 με λήξη της βάρδιας), συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και πορεία στην Βουλή, την οποία κράτησε παρά την απόσυρση της τροπολογίας. Στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Σωματείου. Η απόσυρση της τροπολογίας είναι προσωρινή. Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να την ξαναφέρει. Θα βρισκόμαστε σε εγρήγορση, ώστε να δώσουμε την κατάλληλη απάντηση σε αυτή την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

 

Εξίσωση ΙΔΟΧ  -  ΙΔΑΧ με απόφαση Αρείου Πάγου

Πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου έκρινε ότι "οι εργαζόμενοι (τόσο του δημοσίου τομέα, των ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ. όσο και του ιδιωτικού) που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου που υποκρύπτουν συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας (με μπλοκάκια και Stage), δηλαδή όλοι οι συμβασιούχοι, υποχρεωτικά θα λαμβάνουν τις ίδιες αποδοχές, θα έχουν τις ίδιες παροχές και τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με τους συναδέλφους τους που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου". Απόφαση ενισχυτική στη διεκδίκηση του ανθυγιεινού επιδόματος και της εξίσωσης αδειών μητρότητας και ασθενείας.


Επόμενα βήματα

  • Συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού ύστερα από την έκδοση του ΦΕΚ της τροπολογίας του Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να εξασφαλίσουμε την καταβολή των δεδουλευμένων των παρατασιούχων καθαριστών, την παράταση των συμβάσεών τους, τις 18μηνες νέες προκηρύξεις και τα κριτήρια μοριοδότησης, την καταβολή του ανθυγιεινού και την παροχή των αδειών μητρότητας και ασθενείας
  • Γενική Απεργία 14/12
  • Συνάντηση στο ΥΠ.ΟΙΚ. 15/12


Το Δ.Σ. θα αποφασίσει συγκεκριμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα για τα ανοιχτά ζητήματα και τις συναντήσεις και θα σας κρατά ενήμερους.

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Αντώνης Σκαρπέλης
Γενικός ΓραμματέαςΧρήσιμοι Σύνδεσμοι