Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   Δ Α Σ ΥΠ.ΠΟ.Α

29/9/2017

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ
Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ζητάει δηλώσεις μετάνοιας από τους εργαζόμενους

Καταγγέλλουμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ που με συμπεριφορές που παραπέμπουν σε χούντα, εξανάγκασε 6 εργαζόμενους που αυτή απέλυσε από έργο ΕΣΠΑ  στην Ν. Μονή της Χίου, να συντάξουν δήλωση μετάνοιας, προκειμένου να επαναπροσληφθούν!!!

Η «αριστερή» ηγεσία του ΥΠΠΟΑ δεν δίστασε να αποκαλύψει το πιο αυταρχικό πρόσωπο του εργοδοτικού κρατικού μηχανισμού και να διασύρει εργαζόμενους, με μiα πρωτοφανή επίδειξη δύναμης και εξουσίας,  καταλύοντας κάθε εργασιακό – συνδικαλιστικό δικαίωμα και κάθε αξιοπρέπεια.

Οι έξι συντηρητές προσλήφθηκαν με οκτάμηνη σύμβαση στο έργο ΕΣΠΑ «Συντήρηση μαρμαροθετημένων δαπέδων Καθολικού Νέας Μονής Χίου» και δυνατότητα παράτασης έως τις 31/7/18.

Από την έναρξη του έργου οι εργαζόμενοι αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα όπως η καθυστέρηση πληρωμών τους κατά το πρώτο τρίμηνο, η έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας και οι ελλείψεις υλικών για την υλοποίηση των εργασιών. Ταυτόχρονα έθεταν και ερωτήματα σχετικά με τη μελέτη που πραγματοποιούσαν.Προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που προαναφέρθηκαν, προχώρησαν σε σύνταξη αναφοράς προς την ΕΦΑ Χίου.

Η θεσμική ηγεσία της εν λόγω υπηρεσίας αντί να απαντήσει στα ερωτήματα των συναδέλφων και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετώπιζαν, θίχτηκε από την αναφορά τους!!! Επικαλέστηκε φθορές στο μνημείο από τους εργαζόμενους και προχώρησε στις απολύσεις τους και τη διακοπή του έργου.

Όμως, σε αυτοψία που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Συντήρησης, δεν διαπίστωσε καμία φθορά, καταρρίπτοντας το επιχείρημα της ΕΦΑ Χίου για τη μη περαιτέρω ανανέωση της σύμβασης των έξι εργαζομένων. 

Παρόλα αυτά, τόσο η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ όσο και η θεσμική ηγεσία της ΕΦΑ Χίου, σε αγαστή συνεργασία και κοινή  συνεννόηση, όχι μόνο δεν έλαβαν υπόψη τους το πόρισμα της Διεύθυνσης Συντήρησης και το αποσιώπησαν, αλλά επέδειξαν και μια πρωτόγνωρη συμπεριφορά εκφοβισμού προς τους εργαζόμενους.

Τσαλαπατώντας την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και παίζοντας με το ψωμί τους, απαίτησαν να εκφράσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την αποστασιοποίησή τους από το Σωματείο τους και όποιον  άλλο φορέα  στήριξε το αίτημά τους για επαναπρόσληψη, ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της ΕΦΑ Χίου και της Εφόρου!!!

Αυτό, το καθ’ υπόδειξη κείμενο του Υπουργείου, το οποίο πριν από την τελική του μορφή τροποποιήθηκε πολλές φορές (!!!), στάλθηκε στα ΜΜΕ ως Δελτίο Τύπου του ΥΠΠΟΑ, με το λογότυπο μάλιστα του Υπουργείου, προκαλώντας οργή και φρίκη!!! 

Ντροπή και αίσχος στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Απέδειξε και με αυτό το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική που ισοπεδώνει δικαιώματα, τσαλαπατάει τις ζωές των εργαζομένων.
Η μόνη απάντηση σε αυτή την κατάσταση είναι το δυνάμωμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, το δυνάμωμα των Σωματείων, ο αγώνας για δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, που μπορεί να βρει διέξοδο και προοπτική συνολικά στην πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά του.Χρήσιμοι Σύνδεσμοι