Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

17 Μάη: Όλες και όλοι στην Πανεργατική Απεργία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ύστερα από τη συμφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, ετοιμάζεται να φέρει πακέτο μέτρων με τα προαπαιτούμενα της «2ης αξιολόγησης» του Μνημονίου στην Βουλή. Η δημοσιοποίηση της συμφωνίας επιβεβαιώνει όλες τις εκτιμήσεις μας και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους εργαζόμενους, παρά να αγωνιστούν για την κατάρρευση της συμφωνίας, για να μην περάσει το νέο μνημόνιο διαρκείας. Κυβέρνηση, δανειστές και κεφάλαιο επιδιώκουν να μειώσουν το αφορολόγητο και τις συντάξεις, να συρρικνώσουν εκ νέου τα εργατικά δικαιώματα, να ξεπουλήσουν ΔΕΗ, νερό και συγκοινωνίες.

Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί ότι μετά την εφαρμογή της συμφωνίας θα ακολουθήσει περίοδος σταθερότητας και ανάκαμψης, ότι θα πραγματοποιηθούν ιδιωτικές επενδύσεις και θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Οι εργαζόμενοι, όμως, δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το success story που η κυβέρνηση επιχειρεί να πλασάρει. Από τη μία στο διεθνές περιβάλλον επικρατεί τεράστια πολιτική και οικονομική αστάθεια, ενώ οι επενδύσεις διεθνώς επιβραδύνονται, καθώς το κεφάλαιο προτιμά να ξεζουμίζει την εργασία και να συσσωρεύει τεράστια κέρδη στις χρηματογορές. Από την άλλη, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτική περικοπών και λιτότητας, δημιουργίας αιματηρών πλεονασμάτων, τσακίζοντας τα λαϊκά εισοδήματα και τα εργατικά δικαιώματα, ώστε να αποπληρώνει το χρέος.

Η λύση δεν βρίσκεται στην αναμονή, αλλά στην ανατροπή της πολιτικής της λιτότητας, στη διαγραφή του χρέους και στη σύγκρουση με Ευρώ και Ε.Ε., στον εργατικό έλεγχο στις τράπεζες και την οικονομία.

Την ίδια στιγμή, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. εφαρμόζει με ευλάβεια τις πολιτικές περικοπών και λιτότητας εντείνοντας τα προβλήματα του προσωπικού και της διαχείρισης και προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι συμβασιούχοι του ΥΠ.ΠΟ.Α. το γνωρίζουμε πολύ καλά: οι καθυστερήσεις στις πληρωμές συνεχίζονται παρά τις υποσχέσεις για την πλήρη ομαλοποίησή τους, οι προκηρύξεις επιλογής προσωπικού είναι γεμάτες ελλείψεις και στρεβλώσεις, οι διακρίσεις μεταξύ του προσωπικού διατηρούνται και τα εργατικά μας δικαιώματα συρρικνώνονται, ενώ καμία διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού δεν έχει ξεκινήσει.

Οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από τεράστια πίεση σωματείων, ομοσπονδιών και εργατικών συλλογικοτήτων (ανάμεσά τους και το δικό μας Σωματείο), προκήρυξαν 24ωρη γενική πανεργατική απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου. Για όλους τους παραπάνω λόγους το Σωματείο μας συμμετέχει στην απεργία και καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στο χέρι μας είναι να μην αποτελέσει αυτή η απεργία μία «τουφεκιά», αλλά την απαρχή εργατικής αντεπίθεσης και κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, σε παλιά και νέα μνημόνια, στην πολιτική εξαθλίωσης των εργαζομένων. Με τη μαζική μας συμμετοχή να απαιτήσουμε:

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους

Πλήρη εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Όχι στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΧρήσιμοι Σύνδεσμοι