Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση ευελπιστεί να κλείσει τα μέτρα της 2ης αξιολόγησης στο Γιούρογκρουπ της Παρασκευής 7/4 στην Μάλτα. Ουσιαστικά κυβέρνηση και δανειστές  σχεδιάζουν ένα νέο μνημόνιο που φέρνει μείωση του αφορολόγητου, μείωση των συντάξεων, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Νέα δυσβάσταχτα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων για μια δεκαετία, με στόχο να εξοικονομηθούν 3,5-4,5 δις ευρώ για τους τραπεζίτες. Προχωράνε στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και στο ξεπούλημα της ΔΕΗ. Σαν κερασάκι στην αντεργατική λαίλαπα, η κυβέρνηση υπόσχεται ότι αν πιάσουν τους δημοσιονομικούς στόχους και το επιτρέψουν οι δανειστές, ίσως δώσουν κάποια ψίχουλα με αντίμετρα.

Μπροστά στην νέα αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου και δανειστών χρειάζεται να δείξουμε την δύναμη μας και να οργανώσουμε μαζική εργατική απάντηση. Μπορούμε να τους σταματήσουμε με ενότητα, αγώνα και συντονισμό.

Το Σωματείο μας στηρίζει και συμμετέχει στις εργατικές κινητοποιήσεις την 5η, 6η και 7η Απρίλη και καλούμε τα μέλη μας σε μαζική συμμετοχή σε αυτές. Συγκεκριμένα:

Τετάρτη 5/4 ώρα 13:00: συγκέντρωση ανέργων και συμβασιούχων εργαζομένων στο Υπ. Εργασίας, ενάντια στην ανεργία και την επισφάλεια. Σας επισυνάπτουμε το δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Πέμπτη 6/4 ώρα 18:30 στα Προπύλαια: πανεργατικό συλλαλητήριο ενάντια στα μέτρα κυβέρνησης δανειστών. Επισυνάπτουμε ανακοίνωση του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Παρασκευή 7/4 ώρα 18:30 στην Ομόνοια: συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στα μέτρα και τα αντίμετρα κυβέρνησης - Ε.Ε. - μονοπωλίων. Λεπτομέρειες εδώ:

Και εδώ η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Να τσακίσουμε παλιά και νέα μνημόνια

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους


 


 Χρήσιμοι Σύνδεσμοι