Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.        http://psep-yppo.gr

Η διαδικασία αλλαγής κωδικών και υπολόγων των συγχρηματοδοτούμενων έργων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού, οδήγησε σε καθυστερήσεις πληρωμών όλων σχεδόν των συναδέλφων που εργάζονται στους φορείς και τις Υπηρεσίες του Υπουργείου, καθυστερήσεις ακόμα και πολλών μηνών και οι οποίες συνεχίζονται ακόμα, χωρίς κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής. Αυτή η διαδικασία έρχεται να προστεθεί σε καθυστερήσεις που υπήρχαν ήδη στην μισθοδοσία και στην διαχρονική καθυστέρηση πληρωμών που παρατηρείται για όλες τις ειδικότητες και σε όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου. Οι συνάδελφοι αρχαιοφύλακες που προσελήφθησαν τον χειμώνα με τετράμηνες συμβάσεις είναι απλήρωτοι και ενδέχεται να μην έχουν πληρωθεί ακόμα και ύστερα από την λήξη της σύμβασής τους. Το φαινόμενο αυτό είναι απαράδεκτο.

Οι δικαιολογίες για αυτές τις καθυστερήσεις είναι ποικίλες και έχουμε πλέον βαρεθεί να τις ακούμε: εμπλοκή πολλών φορέων και οργανισμών, λάθη στους καταλόγους, έλλειψη κονδυλίων, μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία. Δίπλα σε αυτές έρχεται τώρα να προστεθεί και η δικαιολογία της αλλαγής υπολόγων ή της μη εκκίνησης έργων ΕΣΠΑ. 

Απαντάμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν προσχήματα. Τα κονδύλια είναι όλα δεσμευμένα και υπαρκτά σε όλες τις περιπτώσεις είτε αφορούν συγχρηματοδοτούμενα έργα είτε αυτεπιστασίες είτε προσλήψεις μέσω του κρατικού προϋπολογισμού. Οι καθυστερήσεις απόδοσης των δεδουλευμένων δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση. Ούτε η επίκληση γραφειοκρατικών δυσχερειών αποτελεί επαρκή αιτιολόγηση, καθώς οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι γνωστές στην εργοδοσία προτού γίνει η πρόσληψη του προσωπικού και θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να λαμβάνεται μέριμνα για την ομαλή καταβολή μισθοδοσίας πριν ακόμα γίνει η πρόσληψη του συμβασιούχου.

Εργοδότης μας δεν είναι η εκάστοτε Περιφέρεια, Διαχειριστική Αρχή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Τράπεζα της Ελλάδας ή ο οποιοσδήποτε εμπλεκόμενος φορέας, αλλά οι φορείς και υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και αναμένουμε από την εργοδοσία να σεβαστεί τις ανάγκες των εργαζομένων της που παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και να αναλάβει άμεσα τις υποχρεώσεις της απέναντί τους.

Η λογική που θέλει τον συμβασιούχο να αποδέχεται καθυστερήσεις μισθοδοσίας λόγω της σχέσης εργασίας ορισμένου χρόνου, λες και είναι εργαζόμενος κατώτερου Θεού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η λογική που θέλει τον εργαζόμενο μπαλάκι της κάθε υπηρεσίας και εμπλεκόμενου φορέα για να βρει το δίκιο του είναι απαράδεκτη. Μοναδικός μας εργοδότης είναι ο φορέας πρόσληψης και το Υπουργείο Πολιτισμού και εκείνος έχει και την μοναδική ευθύνη της ομαλής καταβολής των δεδουλευμένων. Τα δεδουλευμένα μας δεν είναι ελεημοσύνη, είναι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων που παρανόμως παρακρατείται από την εργοδοσία.

Απαιτούμε:

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων

Λύση τώρα για την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας για όλους

Να μην ξαναεμφανιστούν φαινόμενα καθυστερήσεων μισθοδοσίας

Προκηρύσσουμε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Πέμπτη 23 Φλεβάρη και καλούμε συγκέντρωση  στο Υπουργείο Πολιτισμού την ίδια μέρα και ώρα 12:00.Χρήσιμοι Σύνδεσμοι