Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Εκδόθηκε στις 5-4-2016

Το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου προσωπικού του ΥΠΠΟ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου, στις 11 πμ στην πλ.Κλαυθμώνος.

Στις 7 Απρίλη απεργούμε και διαδηλώνουμε στην απεργία που έχει προκηρυχθεί  για όλο το δημόσιο, για να μην περάσει το τερατούργημα της κυβέρνησης που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση. Ξαναπιάνουμε το νήμα μετά την μεγάλη απεργία στις 4 Φλεβάρη που χιλιάδες εργαζόμενοι απαίτησαν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται στα στενά, αφού η επιτυχία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη την ταρακούνησε και την έχει οδηγήσει να καθυστερήσει την κατάθεση του ασφαλιστικού κάτω από τον φόβο της εργατικής έκρηξης. Η προσπάθεια της όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να παγώσει τις αντιδράσεις στους εργαζόμενους, να κλείσει το μέτωπο με τους αγρότες, να πάρει ανάσες. Πολύτιμη στήριξη σε αυτήν την προσπάθεια βρήκε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, που μετά την πετυχημένη απεργία του Φλεβάρη έκαναν δύο μήνες να προκηρύξουν νέα απεργία.

Την ίδια στιγμή προχωράει να κλείσει με «τους θεσμούς» τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, δηλαδή το ασφαλιστικό-σφαγείο, το φορολογικό–λεηλασία και νέα μέτρα περικοπών με στόχο δημοσιονομικό πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης είναι σταθερή επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων εδώ και τρεις δεκαετίες. Καμία όμως κυβέρνηση δεν τα κατάφερε να την επιβάλλει.

 Στις 7 Απρίλη ξαναβγαίνουμε απεργιακά στο δρόμο για να απαιτήσουμε να μην κατατεθεί καν το νομοσχέδιο διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης. Και συνεχίζουμε με νέα 48ωρη απεργία άμεσα, για τα πάρουν όλα πίσω.

Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση. Απαιτούμε ασφάλιση για όλους.Χρήσιμοι Σύνδεσμοι