Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Εκδόθηκε στις 7-6-2016 

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠΠΟ, καλεί τους συναδέλφους να στηρίξουμε την συγκέντρωση στο δημαρχείο Αθήνας:

9 Ιούνη η Αθήνα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες με την αλληλεγγύη των συνδικάτων

Συγκέντρωση την Πέμπτη 9 Ιούνη στις 5μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, στην οδό Αθηνάς, την ώρα που στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θα συζητιέται στην ημερήσια διάταξη το προσφυγικό, καλούν σωματεία, δημοτικές κινήσεις, πρόσφυγες, μετανάστες, αλληλέγγυοι, και η ΚΕΕΡΦΑ, διεκδικώντας ένταξη των προσφύγων στον ιστό της πόλης της Αθήνας, στέγαση, εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, σίτιση, περίθαλψη.

Απόφαση συμμετοχής έχει ήδη πάρει η ΟΕΝΓΕ, η Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο σύλλογος ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ Αττικής, ο Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Αγ. Σάββας, ο Συντονισμός σωματείων-φορέων Αμπελοκήπων, η συνέλευση του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και θα συμμετέχουν επίσης ο Γιώργος Τσιάκαλος, πανεπιστημιακός του ΑΠΘ και η Ελένη Πορτάλιου, πανεπιστημιακός του ΕΜΠ.  

Η Αθήνα μπορεί να ανοίξει τα σχολεία της στα προσφυγόπουλα. Ολόκληρες περιοχές του κέντρου ρημάζουν από μεγάλη πτώση πληθυσμού και σχολεία κινδυνεύουν να κλείσουν. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να κωλυσιεργεί άλλο καθώς τα παιδιά πρέπει να γραφτούν τον Ιούνη, να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής, να προχωρήσουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών. 

Ο Δήμος της Αθήνας διαθέτει παιδικούς σταθμούς ικανούς να δεχτούν τα προσφυγόπουλα και χρειάζεται να απαιτήσει προσωπικό για να μεγαλώσει το δίκτυό του για όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, με αναθεώρηση των εισοδηματικών κριτηρίων αποδοχής.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις αλληλεγγύης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις της αριστεράς να στηρίξουν την κινητοποίηση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 9 Ιούνη, με συγκέντρωση στις 5μμ στην Πλατεία Δημαρχείου, στην οδό Αθηνάς”.Χρήσιμοι Σύνδεσμοι