Βρίσκεστε στον Ιστότοπο του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ο Ιστότοπος αυτός, ευελπιστούμε να λειτουργήσει ως πόλος ενημέρωσης και συσπείρωσης των μελών του Σωματείου. 

Ο Ιστότοπος βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, σταδιακά θα ολοκληρωθεί.

Πέμπτη 14 Απριλίου - Κατεβάζουμε το δίκιο μας στον δρόμο

 

Ακρίβεια, απληρωσιές, αντεργατικά κωλύματα...

 

Τα χρόνια περνούν, οι συμβάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά τα προβλήματα του κλάδου μας συσσωρεύονται και παραμένουν άλυτα, λες και ζούμε τη μέρα της μαρμότας...

 

-Η ακρίβεια θερίζει τα λαϊκά εισοδήματα, η τιμή της βενζίνης σκαρφάλωσε στα 2 ευρώ, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και οι κρατούντες τα ρίχνουν όλα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Πολλοί συνάδελφοί μας που εργάζονται σε απομακρυσμένα έργα της ΕΦΑΝΑΤ (Ανατ. Αττική) -και όχι μόνο-, καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, σε καθημερινή βάση, για να μεταβούν στον χώρο δουλειάς τους.

 

Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα σπασμένα ενός άδικου πολέμου.
Απαιτούμε 
αυξήσεις στους μισθούς και άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος.

Διεκδικούμε να αναλάβουν οι κατά τόπους Εφορείες τα οδοιπορικά έξοδα των συναδέλφων μας ή/και να βάλουν υπηρεσιακό βανάκι για τη δωρεάν μετακίνησή τους από και προς την υπηρεσία τους.

 

 

  • Κανείς εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση! Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς!
  • Κατάργηση του φόρου στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μέτρα ανακούφισης για τον λαό - κατάργηση ειδικού φόρου στα καύσιμα.
  • Κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα-νερό-τηλέφωνο. Όχι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις!
  • Να αναλάβει το ΥΠΠΟΑ και οι κατά τόπους Εφορείες τα έξοδα της μετακίνησης των συναδέλφων σε Τατόι, Πικέρμι, Παλλήνη κ. ά. απομακρυσμένα έργα.

 

 

 

-Η τακτική μισθοδοσία πολλών συναδέλφων καταβάλλεται με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, που φτάνει ακόμα και τους 4 μήνες (!) σε κάποιες περιπτώσεις -πχ Τατόι, Βουλή.

Οι συμβασιούχοι βλέπουν κάθε χρόνο τον -έτσι και αλλιώς πενιχρό- μισθό τους να μπαίνει με καθυστέρηση αρκετών μηνών, λες και είναι «άγραφη παράδοση», για να... στεριώσει το δημόσιο ταμείο. Κάτι που δε φαίνεται όμως να ισχύει, όταν πρόκειται να πληρωθούν εργολάβοι-ιδιώτες που «συνεργάζονται» με το δημόσιο.

Ο ίδιος κρατικός μηχανισμός που δείχνει ζήλο και εφευρετικότητα σε άλλες περιπτώσεις, μπλέκει σε αξεδιάλυτα γραφειοκρατικά γρανάζια, όταν πρόκειται για τη δική μας μισθοδοσία, κάνει μπαλάκι τους εργαζόμενους και τις δικές του ευθύνες.

 

Λέμε «ΩΣ ΕΔΩ»! Οι συμβασιούχοι δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, ούτε παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Απαιτούμε να μπει ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση! Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα στους συναδέλφους μας και να διασφαλιστεί η έγκαιρη και τακτική μισθοδοσία των συμβασιούχων του ΥΠΠΟΑ.

 

 

  • Κανείς εργαζόμενος χωρίς μισθό! Εξόφληση όλων των δεδουλευμένων τώρα!

 

 

-Ζήτημα αιχμής για το Σωματείο μας είναι το διαβόητο 8μηνο κώλυμα που επανέρχεται διαρκώς σαν βραχνάς, ιδίως για τους συμβασιούχους αρχαιοφύλακες, και απειλεί για άλλη μια χρονιά να αποκλείσει πολλούς συναδέλφους, στερώντας τους το αυτονόητο δικαίωμα να διαγωνιστούν ισότιμα για μια θέση στη φετινή ΣΟΧ.

 

Κι ενώ το ΥΠΠΟ νίπτει τας χείρας του, λέγοντας πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα το κώλυμα -που αφορά όλο το δημόσιο-, ασκεί πιέσεις στις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του να βγάλουν άμεσα πίνακες αποτελεσμάτων, με διαδικασίες-εξπρές, χωρίς να τηρήσουν καν το δεκαήμερο των ενστάσεων!

 

Αρνούμαστε να μπούμε σε μια μίζερη λογική παζαρέματος για τις ημερομηνίες ή για τον αριθμό των συναδέλφων θα μείνουν φέτος απ’ έξω.

Απαιτούμε να μπει τέλος στον διαχρονικό εμπαιγμό των συμβασιούχων και την υποβάθμιση της κατάρτισης από το ίδιο το κράτος!

 

 

  • Να καταργηθούν τα άδικα, αντεργατικά κωλύματα που τιμωρούν τους συμβασιούχους, χωρίς οι ίδιοι να έχουν την παραμικρή ευθύνη.
  • Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν τα εκατοντάδες κενά σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, που παραμένουν τραγικά υποστελεχωμένοι.

 

 

-Κάνουμε το δίκιο μας δύναμη διεκδίκησης και αγώνα!

 

Προχωράμε σε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, την Πέμπτη 14 Απριλίου, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4μμ, με συγκέντρωση στη 1 μμ, έξω από το κτίριο του Υπουργείο Πολιτισμού, στην οδό Μπουμπουλίνας.

Καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή, για να διαδηλώσουμε για τα δίκαια αιτήματά μας!


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι